Ieri dupa-amiaza, cu ocazia finalei "Masters Grand Prix" din Capitala, in care MMI Mihail Marian a reusit sa o invinga pe cea mai titrata sahista romana a momentului, MMI Corina Peptan, campionul european en-titre, MMI Liviu-Dieter Nisipeanu, a susti
Ieri dupa-amiaza, cu ocazia finalei "Masters Grand Prix" din Capitala, in care MMI Mihail Marian a reusit sa o invinga pe cea mai titrata sahista romana a momentului, MMI Corina Peptan, campionul european en-titre, MMI Liviu-Dieter Nisipeanu, a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat datele viitoarei confruntari cu laureatul mondial, bulgarul Veselin Topalov. Din pacate, pentru a putea accepta aceasta confruntare, Nisipeanu este nevoit sa renunte sa-si mai apere titlul european, turneul final continental fiind mutat de oficialii forului european chiar in perioada desfasurarii meciului cu Topalov, fapt care l-a deranjat vizibil pe reprezentantul nostru. Trecand peste acest moment, Nisipeanu a precizat ca evenimentul care va fi organizat la Bucuresti, in perioada 6-9 aprilie, este cel mai important din cariera sa, rezultatul intalnirii care se va derula pe durata a patru partide in sistem clasic fiind extrem de important pentru el. Totodata, Nisipeanu a mai declarat ca telul sau este castigarea Campionatului Mondial, iar aceasta partida ii va arata daca este pregatit sau nu pentru ca "nu ai ocazia oricand sa joci cu numarul 1 mondial". De altfel, cel mai valoros sahist roman al tuturor timpurilor (n.n. - MMI Nisipeanu este campion mondial si a fost singurul reprezentant al tarii noastre care a acces in careul de asi mondial) s-a aratat increzator in sansele sale de a-l invinge pe bulgar, din cauza programului mai lejer, dar si "al motivatiei mele foarte mari". Un aspect deosebit de interesant al intalnirii demonstrative care va puncta si in clasamentul ELO este ca nici unul dintre jucatori nu va putea solicita remiza. Referindu-se la ultima intalnire cu MMI Topalov, care a avut loc in 1991, la un turneu de juniori, Nisipeanu si-a amintit amuzat ca dupa ce a acceptat remiza solicitata de bulgar, un spectator a venit la el din sala si i-a aratat la final care erau mutarile castigatoare, lucru pe care sahistul nostru la recunoscut cu fair-play.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.