Sfantu' Ion in Opozitie
Fostul presedinte Ion Iliescu si-a petrecut ziua onomastica la resedinta sa de la Scrovistea, unde a batut o cupa de sampanie cu cativa dintre colaboratorii sai din PSD, prieteni si rude. La eveniment au fost prez
Sfantu' Ion in Opozitie
Fostul presedinte Ion Iliescu si-a petrecut ziua onomastica la resedinta sa de la Scrovistea, unde a batut o cupa de sampanie cu cativa dintre colaboratorii sai din PSD, prieteni si rude. La eveniment au fost prezente si cateva figuri nu foarte apropiate de liderul PSD, in timp ce altele au preferat sa nu-i faca nici o urare cu ocazia Sfantului Ion. Potrivit unor surse din partid, Iliescu a primit intre 10.30-13.30 vizitele celor dornici sa-l felicite iar masa de pranz si-a petrecut-o intr-un cadru restrans, cu cateva rude apropiate familiei. "Sfantul Ion" din acest an al fostului presedinte nu a mai amintit deloc de fastul de alta data, cand la Cotroceni se imbulzeau brigazi artistice si ansambluri de muzica populara venite sa-l inveseleasca pe sarbatorit. Doar cativa pesedisti i-au urat un "La multi ani" mai mult sau mai putin sincer.
Trandafiri de la Geoana
Presedintele Mircea Geoana l-a sunat pe Iliescu direct din Statele Unite - unde s-a aflat cu ocazia sarbatorilor de iarna. Liderul PSD i-a urat sarbatoritului "La multi ani!" si i-a trimis un superb buchet de trandafiri rosii insotit de mesajul: "Cele mai bune urari din partea familiei social democrate. Cu dumneavoastra in mijlocul nostru vom fi mai intelepti si mai puternici".
Nastase alaturi de Iliescu
La Scrovistea si-a facut simtita prezenta si presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase. El i-a oferit lui Ion Iliescu flori, precum si o pretioasa monografie a Bucurestiului, scrisa cu mai bine de o suta de ani in urma de Ionescu John. Iliescu a avut o convobire telefonica cu fruntasul taranist, Ion Diaconescu, cu care a facut schimb de urari de bine. La fostul presedinte au venit si oameni care au votat impotriva sa la Congresul din aprilie 2005, cand Iliescu a pierdut presedintia PSD in fata lui Geoana: Eugen Bejenariu si Gabriel Oprea. In schimb, surse din partid ne-au spus ca seful PSD Bucuresti Dan Ioan Popescu nu i-a transmis nici un fel de felicitari lui Iliescu, fiind ocupat cu sarbatorirea propriei zile de nume, in Italia. Si reprezentantii grupului de la Cluj au fost absenti de la Scrovistea, ei cinstindu-si propriul liderul, pe Ioan Rus. De altfel, surse din PSD ne-au spus ca "Ionii pozitivi si cei negativi din PSD" vor fi invitati astazi la partid pentru ca Mircea Geoana sa le ureze personal "La multi ani!".
Presedintele rezervat
Ion Iliescu nu a primit mesaje de felicitare nici de la seful statului Traian Basescu. De altfel presedintele a fost extrem de rezervat cu urarile, declarand sambata ca nu o va felicita pe sotia premierului Calin Popescu Tariceanu, Ioana, pentru ca "nu vrea sa deranjeze". Basescu a declarat ca va fi alaturi de fiica sa, Ioana, la petrecerea de ziua ei, informeaza Rompres.. (R.A., M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.