In cadrul adunarii generale a membrilor Academiei Romane din 23 decembrie, acad. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, a inmanat distinctiile academice:
Diploma Meritul academic
* Fundatia Elias, "pentru 80 de ani de activit
In cadrul adunarii generale a membrilor Academiei Romane din 23 decembrie, acad. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, a inmanat distinctiile academice:
Diploma Meritul academic
* Fundatia Elias, "pentru 80 de ani de activitate asidua intru implinirea scopului testamentarului de a intemeia, intretine, dezvolta sau ajuta institutiile de cultura nationala, precum si in opere de asistenta publica si de binefacere", reprezentata de acad. Maya Simionescu si prof. Vasile Stanescu, membru de onoare al Academiei Romane, presedintele si, respectiv, secretarul general al Consiliului de Administratie si Conducere. Multumind pentru distinctia primita, acad. Maya Simionescu a facut o prezentare a Fundatiei, subliniind grija pe care Academia Romana a avut-o, de-a lungul anilor, pentru a servi Fundatia, subliniind ca "in continuare, Consiliul nostru de Administratie, toti membrii vom avea grija ca acest testament lasat Academiei Romane sa fie respectat in aceleasi conditii".
* Prof. arh. Romeo Belea, "pentru inspiratia si talentul cu care a imaginat noul sediu al Bibliotecii Academiei Romane".
* Prof. Mircia Dumitrescu, "pentru contributii remarcabile la promovarea programelor Academiei Romane, in special pentru aparitia facsimilata a Caietelor lui M. Eminescu"
Diploma Distinctia culturala
* Brindusa Armanca - cotidianul ZIUA
* Dan Manolache - Radio Romania Cultural
* Andrei Milca - revista Caiete Critice
* Daniel Popescu - Agentia Rompres


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.