Ministri PD care nu vor primi un vot de incredere din partea Colegiului Director al PD ar putea fi remaniati, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, vicepresedintele PD, Ioan Oltean. "Am cerut inca de anul trecut, intr
Ministri PD care nu vor primi un vot de incredere din partea Colegiului Director al PD ar putea fi remaniati, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, vicepresedintele PD, Ioan Oltean. "Am cerut inca de anul trecut, intr-o sedinta de Birou Permanent al partidului, convocarea unei sedinte speciale a Colegiului Director in care sa se faca o analiza foarte serioasa a activitatii fiecarui ministru din 2005, iar aceasta analiza sa se incheie cu un vot de incredere acordat fiecarui ministru. In felul acesta vom putea sa apreciem foarte serios activitatea fiecarui ministru si, daca exista ministri a caror activitate va fi apreciata ca fiind necorespunzatoare pe parcursul anului 2005, acesti ministri vor fi sanctionati, iar sanctiunea se va materializa intr-o remaniere", a spus Oltean, potrivit Mediafax. Parlamentarul PD a precizat ca sedinta Colegiului Director, for din care fac parte toti presedintii de filiale PD din tara, ar putea avea loc la inceputul lunii februarie, la Cluj-Napoca, orasul al carui primar este presedintele PD, Emil Boc. Liderii PD si ministrii democrati s-au intalnit ieri seara, la sediul PD din Bucuresti, unul dintre punctele aflate pe agenda fiind stabilirea zilei in care va avea loc intrunirea Colegiului Director. Potrivit lui Oltean, sedinta Colegiului ar putea avea loc "undeva la inceput de februarie".
Desi a vorbit despre posibilitatea remanierii unor ministri PD, Ioan Oltean a refuzat sa nominalizeze cine sunt acei colegi care si-ar putea pierde portofoliile. Unii lideri democrati, care exclud posibilitatea unor schimbari, apreciaza ca declaratiile lui Oltean pot fi privite ca parte a campaniei pentru sefia filialei Bistrita a PD. Alte surse sustin ca, in cazul unei schimbari la nivelul demnitarilor, primul vizat ar fi ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, mai ales ca acesta si-a imbogatit, recent, colectia de "bile negre", cu o piatra de moara dintre cele care blocheaza inca Valea Oltului. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.