Municipalitatea a intervenit doar cu jumatate din utilajele de deszapezire, dupa ninsoarea inceputa in noaptea de joi spre vineri, din cauza viscolului, iar traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe majoritatea arterelor orasului. Potrivit vice

Municipalitatea a intervenit doar cu jumatate din utilajele de deszapezire, dupa ninsoarea inceputa in noaptea de joi spre vineri, din cauza viscolului, iar traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe majoritatea arterelor orasului. Potrivit viceprimarului general, Razvan Murgeanu, interventia la capacitate maxima nu se justifica, deoarece in Bucuresti ninge viscolit.
"Ninge viscolit, de peste 12 ore. Deocamdata intervenim doar cu jumatate din utilaje, cele pentru combaterea poleiului. Aruncam cu solutie antiderapanta si suntem pregatiti de interventie, insa numai dupa incetarea viscolului", a declarat Murgeanu pentru Mediafax. Viceprimarul a adaugat ca dupa ora 10,00, cand traficul se reduce, se intervine la capacitate maxima. Municipalitatea recomanda bucurestenilor sa foloseasca mijloacele de transport in comun pe timp de ninsoare, iar masinile sa le parcheze pe o singura margine a drumului.
Potrivit oficialului municipal, peste 500 de utilaje de deszapezire - pluguri, cisterne cu material antiderapant lichid si utilaje cu material antiderapant solid - sunt pregatite sa intervina in caz de ninsoare.

Videanu - indemnat sa ridice autoturismele de pe traseul RATB

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut primarului general al Capitalei sa ridice masinile care parcheaza pe traseul RATB. Seful Guvernului a convocat ieri autoritatile locale, in sistem de videoconferinta, pentru a se informa asupra situatiei inregistrate in urma ninsorii abundente din ultimele zile, precum si asupra masurilor dispuse pentru rezolvarea problemelor aparute, inclusiv la nivelul Capitalei.
Asigurat de catre prefectul Capitalei, Mioara Mantale, si de catre primarul general, Adriean Videanu, ca in Bucuresti circulatia se desfasoara in conditii normale de iarna, singura problema inregistrata fiind lipsa de pe traseu a maxi-taxi-urilor carora le-a expirat licenta, premierul Tariceanu i-a cerut primarului general sa se asigure ca zapada a fost evacuata si de pe strazile secundare si ca traficul de suprafata nu este perturbat.

Masuri speciale in Moldova, Dobrogea si Oltenia

Ministerul Administratiei si Internelor a dispus ieri masuri speciale pentru limitarea efectelor nefavorabile produse de caderile abundente de zapada, care au afectat in special Moldova, Dobrogea si Oltenia. Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), intregul personal al institutiei - in special de la nivelul Inspectoratului General al Politiei, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului General al Politiei de Frontiera - va participa efectiv la limitarea si inlaturarea posibilelor efecte nefavorabile determinate de starea vremii.
Structurile specializate ale Politiei si Jandarmeriei vor sprijini actiunile de deszapezire a drumurilor publice si vor constitui echipe de interventie care sa actioneze la solicitarea autoritatilor administratiei publice.

Va ninge pana luni

Prognozele meteo indica mari cantitati de zapada care vor cadea pana sambata, in special in sudul tarii, de 15 litri pe metru patrat cu un strat de zapada de 15-30 centimetri si cu intensificari ridicate de vant. In intervalul 7-9 ianuarie, ninsoarea va scadea in intensitate si isi va mentine acest trend pana la 12 ianuarie, cand sunt asteptate noi caderi mari de zapada. Temperaturile vor scadea pana la minus 12 grade Celsius pana la 16 ianuarie, data dupa care se va inregistra o usoara crestere a temperaturii la valori caracteristice lunii ianuarie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.