Primariile bucurestene ii avertizeaza pe proprietarii centrelor comerciale si magazinelor ca ii vor amenda in caz ca afiseaza reduceri de preturi in aceste zile. Potrivit Ordonantei de Guvern 99/2000, orice magazin poate practica reduceri de preturi
Primariile bucurestene ii avertizeaza pe proprietarii centrelor comerciale si magazinelor ca ii vor amenda in caz ca afiseaza reduceri de preturi in aceste zile. Potrivit Ordonantei de Guvern 99/2000, orice magazin poate practica reduceri de preturi doar pentru produsele nealimentare, in intervalul 15 ianuarie - 15 aprilie, nu inainte insa de a obtine avizul autoritatilor locale. Cererile se depun la sediul primariilor cu 15 zile inainte de aceasta perioada, insa patronii pot sa opereze reduceri de preturi numai in intervalul reglementat de lege. "La Primaria Sectorului 2 s-au depus doar 15 cereri de notificari pentru soldari, din partea unor centre comerciale mari. Cu toate acestea, am vazut, inca de ieri, o gramada de magazine care afiseaza reduceri de preturi. Am trimis inspectorii sa verifice aceste magazine si sa ia masurile prevazute de lege. Adica amenzi", a precizat edilul Neculai Ontanu. Potrivit edilului, controalele vizeaza descurajarea evaziunii fiscale. "Cei care nu solicita avizul primariei pentru reduceri de preturi sunt evazionistii. Ei afiseaza reduceri de 30% la toate produsele, insa, in realitate, ei reduc preturi doar la cateva dintre marfuri, pentru restul pastrand preturile vechi. Numai ca, in contabilitate, ei trec aceasta reducere, iar diferenta de pret o baga in buzunar. Asta e evaziune", a afirmat primarul de sector.
Agentii economici interesati sa realizeze reduceri de preturi conform procedurilor legale sunt asteptati la sediile autoritatii locale. Pe baza formularului depus la primarie, completat cu principalele date de identificare, comerciantii pot intra in legalitate. Patronii de magazine sau centre comerciale care practica reduceri in aceste zile risca amenzi cuprinse intre 2000 si 10.000 de lei. Aceeasi sanctiune se aplica si in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, firmelor care nu au avizul primariei pentru a opera reduceri de preturi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.