O firma de recrutare a fortei de munca din orasul chinez Cjilin a dat un anunt in presa ca doreste sa angajeze noi salariati cu conditia ca acestia sa se fi nascut in zodia Cainelui. "Rugam sa se adreseze doar persoanele nascute in aceasta zodie, cel
O firma de recrutare a fortei de munca din orasul chinez Cjilin a dat un anunt in presa ca doreste sa angajeze noi salariati cu conditia ca acestia sa se fi nascut in zodia Cainelui. "Rugam sa se adreseze doar persoanele nascute in aceasta zodie, celelalte sa nu ne deranjeze", specifica anuntul, citat de Xinhua.
Reprezentanti ai companiei au declarat ca nu gasesc deloc bizar anuntul lor daca se ia in considerare faptul ca firma cauta personal care sa aiba anumite calitati, iar, potrivit calendarului oriental, oamenii nascuti in Zodia Cainelui se remarca prin fidelitate. "Consideram ca oamenii nascuti in Zodia Cainelui se deosebesc prin onestitate si fidelitate", a intarit spusele lor seful de cadre al agentiei Doon din Cjilin, explicand ca, de vreme ce firma este o companie de recrutare a fortei de munca, angajatii ei trebuie sa fie tocmai persoane cu astfel de calitati.
Firma de recrutare din Cjilin a ales calea cea mai usoara de selectare a personalului necesar. S-a gandit sa nu apeleze la tot felul de teste psihologice, care ar fi pus-o la cheltuiala, ci sa se uite direct in buletin, la data de nastere. In principu, in China, legislatia in domeniul muncii interzice orice fel de discriminare la angajare, dar, unele prevederi sunt atat de fluide, incat sunt speculate adeseori de angajatori, ca in cazul mentionat. Conform calendarului chinez, Anul Cainelui cade in 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 si 2006. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.