Campionatul Romaniei a urcat zece pozitii in clasamentul mondial al competitiilor interne, ajungand pe locul 19, a anuntat ieri Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului. Competitia patronata de Dumitru Dragomir a acumulat la fin
Campionatul Romaniei a urcat zece pozitii in clasamentul mondial al competitiilor interne, ajungand pe locul 19, a anuntat ieri Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului. Competitia patronata de Dumitru Dragomir a acumulat la finalul anului trecut 526 de puncte, cu 137,5 puncte mai mult fata de anul 2004. Coeficientul a crescut foarte mult datorita parcursului bun din Cupa UEFA al Stelei, in sezonul trecut si in aceasta toamna, si al Rapidului in ultima parte a anului, care a ridicat semnificativ valoarea competitiei interne. Conform Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului, cea mai puternica intrecere interna este in Anglia, 1207 puncte, urmata de Italia, cu 1137 puncte. Surprinde clasarea pe locul al treilea al topului a campionatului francez, cu 995 puncte, care il devanseaza pe cel spaniol, cu doar 985 puncte. "Datorita faptului ca n-au fost vanduti multi jucatori, valoarea fotbalului nostru a crescut. Daca n-ar mai pleca jucatorii pe bani multi in strainatate, noi am avea un campionat la nivelul Frantei, Angliei sau Italiei. Va spun eu, ajungem in primele zece campionate ale lumii intr-un singur an daca nu ne pleaca nici un jucator din tara", s-a umflat ieri in pene Mitica Dragomir, seful LPF. Acesta a comentat si saltul de zece pozitii fata de 2004. "Nu cumva e si asta vreun blat de-al meu? Poate am aranjat eu cu astia care fac clasamentul... Eu imi bat gura de pomana de ani de zile si spun ca fotbalul nostru e valoros, dar nimeni nu ma ia in serios. Mai suntem in vreun domeniu pe locul 19 in lume? Poate la femei frumoase suntem mai sus, atat", a opinat Mitica. Dragomir s-a legat sI de campionatele din Grecia, Turcia sau Scotia, care se afla peste Romania in ierarhie. "Nici una dintre aceste tari nu au fotbal mai bun ca noi. Numai ca ei au bani mai multi si ne iau noua valorile", a comentat Mitica. Seful ligii s-a referit si la locul 27 ocupat de echipa nationala in topul primelor reprezentative pe anul 2005. "Acolo suntem pe 27 pentru ca am ratat calificarea la mondiale. Iar eu am mai spus-o, calificarea era pierduta de acum doi ani. Noi am ratat din cauza indisciplinei si a unor greseli. Noi trebuia sa fim la fiecare turneu final, si de mondiale si de europene. Am avut valoare, dar am avut si prostie multa", a precizat Dragomir. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.