Metropolitan Opera din New York a anuntat, joi, ca a primit o donatie de 25 de milioane de dolari, un record in istoria institutiei, de la Mercedes Bass si sotul acesteia, intreprinzatorul texan Sid Bass, relateaza Mediafax. Donatia ar trebui sa cont
Metropolitan Opera din New York a anuntat, joi, ca a primit o donatie de 25 de milioane de dolari, un record in istoria institutiei, de la Mercedes Bass si sotul acesteia, intreprinzatorul texan Sid Bass, relateaza Mediafax. Donatia ar trebui sa contribuie la depasirea dificultatilor financiare ale operei new-yorkeze, "bijuterie a orasului si comoara nationala si internationala", potrivit lui Mercedes Bass, care este, de altfel, din 1993, una dintre directoarele institutiei. Cadoul cel mai important facut de o singura persoana in cei 123 de ani de existenta a institutiei marcheaza inceputul unei campanii de strangere de fonduri destinate finantarii proiectelor artistice ale operei. "Acest vot de incredere in succesele noastre din trecut si in proiectele artistice viitoare este cel mai frumos cadou de sfarsit de an pe care ni l-am fi putut dori", a declarat intr-un comunicat directorul general al operei, Joseph Volpe. Intr-un interviu acordat cotidianului New York Times, el a precizat ca banii ar servi in special pentru a depasi deficitul din acest sezon, estimat la cateva milioane de dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.