"In ceea ce priveste compromisul cu Ucraina, el este cu siguranta posibil. Partea ucraineana realizeaza acest lucru. Este problema consortiului de transportare a gazului. Este bine cunoscuta intelegerea semnata de Rusia, Ucraina si Germania pentru a
"In ceea ce priveste compromisul cu Ucraina, el este cu siguranta posibil. Partea ucraineana realizeaza acest lucru. Este problema consortiului de transportare a gazului. Este bine cunoscuta intelegerea semnata de Rusia, Ucraina si Germania pentru a duce impreuna la bun sfarsit proiectul. Noile autoritati ucrainene au renuntat teoretic la proiect, deoarece, in decursul ultimului an, nu s-a facut nici un progres in privinta sa. Cooperarea in sfera transportului de gaz ne-ar ajuta sa gasim o anumita balanta a intereselor, asa cum se intampla acum in cazul Belarusului, dat fiind ca principala conducta de gaz de pe teritoriul Belarusului, spre deosebire de cazul altor tari de tranzit, apartine Gazprom, iar terenul de dedesubt este contractat pe termen lung. In plus, negociem pentru Beltransgaz, sistemul belarus de transport, pentru ca Gazprom sa obtina retelele de trasportare a gazului".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.