Imbracat intr-o haina imblanita, cu gluga, Vladimir Putin a asistat, ieri, la slujba de Craciun pe rit vechi, in catedrala Schimbarii la Fata din orasul siberian Iakutk, unde temperatura era in crestere de la -45 la -42 de grade Celsius, transmite AF
Imbracat intr-o haina imblanita, cu gluga, Vladimir Putin a asistat, ieri, la slujba de Craciun pe rit vechi, in catedrala Schimbarii la Fata din orasul siberian Iakutk, unde temperatura era in crestere de la -45 la -42 de grade Celsius, transmite AFP, citata de Mediafax. Sosit, dupa toate aparentele, singur, presedintele Rusiei a fost intampinat la intrarea in biserica de episcopul de Iakutk. Putin a asistat la slujba in apropierea altarului, inconjurat de copii cu care a mers apoi sa aprinda lumanari la o icoana. La finalul slujbei, presedintele rus a fost salutat de credinciosi care i-au facut urari si i-au multumit ca a venit la Iakutk, in ciuda gerului naprasnic. Acesta este al cincilea an consecutiv in care Putin alege sa-si petreaca Craciunul departe de fastul catedralei moscovite Isus Hristos Mantuitorul, reconstruita acum zece ani dupa modelul celei distruse de Stalin in 1934. Craciunul ortodox pe rit vechi este decalat cu doua saptamani fata de cel al celorlalte confesiuni crestine. Ortodocsii de rit vechi au refuzat sa recunoasca calendarul introdus de Papa Gregorian al XIII-lea in 1582, preferand sa continue cu cel iulian. Papa Benedict al XVI-lea a adresat, ieri, urari bisericilor ortodoxe care sarbatoresc sambata Craciunul, cu ocazia rugaciunii Angelus care a reunit peste 50.000 de persoane in piata Sf. Petru. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.