Pivotul reprezentativei de baschet a Romaniei si al echipei CSU Asesoft Ploiesti, Catalin Burlacu (foto), a primit, ieri, premiul pentru cel mai bun baschetbalist roman pe 2005, distinctie primita in cadrul unei festivitati organizate la sediul ANS d
Pivotul reprezentativei de baschet a Romaniei si al echipei CSU Asesoft Ploiesti, Catalin Burlacu (foto), a primit, ieri, premiul pentru cel mai bun baschetbalist roman pe 2005, distinctie primita in cadrul unei festivitati organizate la sediul ANS de la presedintele federatiei, Carmen Tocala. "Ma simt coplesit de aceasta onoare. Mi-am dorit mult sa joc o finala de cupa europeana si, chiar daca o pierdeam, tot consideram ca a fost o mare performanta. Cu atat mai important este ca am castigat FIBA Europe Cup. Am facut parte dintr-o istorie scrisa frumos", a declarat Burlacu, adaugand ca trofeul este prea mic avand in vedere ca la inceputul anului trecut, capitanul echipei, Toni Alexe, si-a pierdut viata intr-un accident rutier. "Am pierdut pe cineva foarte drag, pe care nu pot sa-l uit. Ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine. Pentru educatia pe care mi-a dat-o si pentru felul in care a avut grija de mine si de noi toti", a punctat Burlacu. Referindu-se la viitor, internationalul roman a spus ca vrea sa castige al cincilea titlu national din cariera, dar ca nu renunta la un transfer in Europa. "Ami doresc mult sa castig al cincilea titlu din cariera, dar si al treilea trofeu Cupa Romaniei. Apoi, vreau sa plec in strainatate, la o echipa seriosa, cel mai probabil in Italia sau Spania", a mai declarat Burlacu. La aceeiasi ceremonie, campioana CSU Asesoft Ploiesti a fost distinsa cu premiul de excelenta pe anul trecut, Stelian Banica a primit diploma de cel mai bun arbitru roman dupa ce a oficiat la Euro 2005, profesorul Octavian Serban a fost recompensat cu "Premiul Fair-Play Marius Barbulescu", clubul CSS 4 Bucuresti a fost distins cu premiul de merit pentru promovarea celor mai multi juniori la loturile nationale, iar Directia Judeteana pentru Sport Cluj a primit premiul pentru centrul de perspectiva al baschetului romanesc. Topul masculin pe 2005 i-a mai inclus pe Virgil Stanescu, Mihai Silvasan, Claudiu Fometescu, Paul Helcioiu si Vlad Moldoveanu, iar clasamentul feminin pe Ildiko Vass, Svetlana Dragusin, Annemarie Parau, Larisa Toma, Bianca Dragus si Gabriela Marginean. Totodata, fosti mari sportivi si antrenori au primit din partea FRB premii in bani, diplome de excelenta, plachete aniversare si echipament sportiv. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.