Bugetul Capitalei pe anul 2006 va fi "nici mai mic, nici mai mare" decat cel de anul trecut, insa municipalitatea va putea dipune de bani abia in luna martie, dupa parcurgerea etapelor prevazute de lege pentru adoptarea acestuia, a declarat primarul
Bugetul Capitalei pe anul 2006 va fi "nici mai mic, nici mai mare" decat cel de anul trecut, insa municipalitatea va putea dipune de bani abia in luna martie, dupa parcurgerea etapelor prevazute de lege pentru adoptarea acestuia, a declarat primarul general Adriean Videanu.
"Practic, nu am facut altceva decat sa preluam prevederile din Legea bugetului de stat pe baza carora vom construi bugetul pe anul in curs. Urmeaza ca departamentele de specialitate sa adopte, pana la data de 2 februarie, potrivit legii, bugetul care urmeaza sa fie aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti", a precizat Videanu, in sedinta de vineri a Consiliului.
Odata prezentat proiectul de buget, acesta urmeaza - potrivit Legii finantelor publice locale - sa fie supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, ceea ce inseamna ca abia la inceputul lunii martie Capitala ar putea dispune de veniturile rezultate anul trecut. Bugetul pentru anul trecut a fost aprobat in 20 ianuarie 2005.
Desi nu a prezentat o valoare estimativa a bugetului pe anul 2006, Videanu a precizat ca suma de care va dipune municipalitatea in acest an va fi "nici mai mare, nici mai mica decat anul trecut".
"Bugetul acum se construieste. Ce am discutat astazi, la sedinta CGMB, sunt sumele defalcate din impozitul pe venit, TVA si taxele locale. Anul trecut, Bucurestiul a avut un buget de 30.000 de miliarde de lei, din care 17.000 de miliarde au revenit sectoarelor si 13.000 de miliarde de lei Capitalei. Probabil ca anul acesta bugetul va fi mai mare, insa banii niciodata nu au fost de ajuns. Trebuie sa realizam un echilibru intre ceea ce inseamna cheltuieli si ce investitii trebuie facute din buget", a mai spus Videanu.
Primarul general a admis ca bugetul Capitalei nu poate permite investitii serioase in acest an, insa exista solutii pentru dezvoltarea orasului, prin finantare din credite externe.
"In primele luni ale acestui an, vom licita aproape un miliard de euro, investitii in infrastructura. Marti vom avea si avizul de mediu pentru Pasajul de la Basarab, avem in derulare pachetele de strazi pentru refacere si intretinere, avem lictatia de autobuze, tramvaie, troleibuze", a mai spus Videanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.