Presedintele Traian Basescu s-a aflat din nou, ieri, pe Valea Oltului, unde a decis, impreuna cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, ca circulatia rutiera si feroviara sa ramana inchisa pentru ca fisurile din versan
Presedintele Traian Basescu s-a aflat din nou, ieri, pe Valea Oltului, unde a decis, impreuna cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, ca circulatia rutiera si feroviara sa ramana inchisa pentru ca fisurile din versant s-au extins si continua sa cada bolovani. Basescu a apreciat ca "este foarte probabil" ca traficul rutier usor pe Valea Oltului sa fie reluat in urmatoarele 48 sau 72 de ore. El a spus ca ramane in discutie daca traficul rutier va fi permis si pe timpul noptii. "Zona este instabila si suntem in situatia de a constata ce este de facut pentru ca riscurile sunt foarte mari. S-au gasit solutii ca in urmatoarele doua zile sa se decongestioneze bolovanii ca sa se poata relua traficul usor. Este de discutat daca se va da drumul la trafic doar pe zi sau daca si pe timpul noptii", a declarat Basescu. Potrivit acestuia, circulatia feroviara va fi redeschisa abia dupa ce in zona va fi reluat si traficul rutier greu. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a aflat si el pe Valea Oltului si impreuna cu proiectantii a incercat sa gaseasca solutii pentru consolidarea versantilor. "Sunt in discutii cu proiectantii de la Institutul de Cercetari Silvice Bucuresti si vom incerca sa plantam specii forestiere de talie mica pe versanti pentru a stabiliza zona pe o portiune de cativa metri, apoi vom gasi solutii pentru terasarea versantului, terase care vor fi consolidate cu vegetatie de esenta tare si de talie mai mare", a declarat Flutur. (C.P.; C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.