Atat farmacistii, cat si producatorii de medicamente atrag atentia pacientilor ca in momentul in care cumpara medicamente eliberate fara prescriptie medicala sau produse naturiste sa citeasca prospectul. Acesta trebuie sa prezinte, in cazul medicamen
Atat farmacistii, cat si producatorii de medicamente atrag atentia pacientilor ca in momentul in care cumpara medicamente eliberate fara prescriptie medicala sau produse naturiste sa citeasca prospectul. Acesta trebuie sa prezinte, in cazul medicamentului respectiv, contraindicatiile si reactiile adverse. De asemenea, prospectul trebuie sa precizeze care sunt reactiile pastilei asupra femeilor gravide si bebelusilor si daca medicamentul este indicat in timpul sarcinii si alaptarii. In situatia in care prospectul nu contine aceste informatii, pacientii, inainte de a incepe tratamentul cu produsul respectiv, trebuie sa vorbeasca cu medicul sau cu farmacistul. Sub nici o forma pacientii nu trebuie sa ia medicamentele "dupa ureche" ori la indrumarea persoanelor nespecializate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.