Nu putine sunt cazurile in care parintii incearca sa imbunatateasca abilitatile copiilor prin administrarea medicamentelor psihotrope. "Posibilitatea de a modifica comportamentul copiilor folosind medicatia psihotropa este intens exploatata de parint
Nu putine sunt cazurile in care parintii incearca sa imbunatateasca abilitatile copiilor prin administrarea medicamentelor psihotrope. "Posibilitatea de a modifica comportamentul copiilor folosind medicatia psihotropa este intens exploatata de parinti.
O justificare a folosirii acestui tip de medicatie apartine parintilor, ei dorindu-si copii mai putin anxiosi, singuratici, timizi. Cea mai frecventa motivatie a folosirii medicatiei o reprezinta dorinta ca acesti copii sa fie mai bine integrati social, adaptabili, cu performante ridicate, chiar fericiti. Se pare ca s-a uitat ca adaptabilitatea sociala, capacitatea de integrare intr-un grup si obtinerea respectului celorlalti membri ai grupului este un proces indelungat, specific pentru fiecare persoana in parte. Depinzand de context, o persoana timida, anxioasa, cu performante intelectuale medii poate fi apreciata si bine integrata social la fel ca si o persoana joviala, cu performante ridicate.
Uneori timiditatea sau exuberanta pot aduce reale avantaje copiilor. Trebuie amintit faptul ca <> ale copiilor sunt tranzitorii si strict dependente de mediu - experiente, anturaj, climat familial, obiceiuri", explica medicul Ecaterina Enache. Aceasta precizeaza, insa, ca, aici, trebuie avut in vedere faptul ca "nici un drog nu este fara riscuri".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.