SC Agrex Shipping & Trading SRL Constanta a reusit ani de-a randul sa pacaleasca SC AGROEXPORT SA - unul dintre cei mai importanti agenti portuari din zona. Astfel, prin metode ce intra sub incidenta penala, obscurul agent de nava si portuar a ob
SC Agrex Shipping & Trading SRL Constanta a reusit ani de-a randul sa pacaleasca SC AGROEXPORT SA - unul dintre cei mai importanti agenti portuari din zona. Astfel, prin metode ce intra sub incidenta penala, obscurul agent de nava si portuar a obtinut profituri mult mai mari decat AGROEXPORT, constituindu-se - pana la demascarea sa - intr-o veritabila firma-capusa. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca directorul sucursalei Constanta AGROEXPORT isi avea sotia actionara la Agrex, cu un procent la beneficii si pierderi de 25%, iar directorul comercial cu alte 25%. Gheorghe Botea, respectiv Nicolae Popescu au fost in cele din urma indepartati din AGROEXPORT, primul ajungand acum director la BARTER GROUP, iar cel de-al doilea conducand vestitul Agrex spre noi culmi infractionale.
Pentru un pumn de arginti
Pe vremea cand cuplul Botea-Popescu conducea dupa bunul plac destinele AGROEXPORT, acestia au gasit un om de paie pe care sa-l unga lider sindical. Gheorghe Ifrim a devenit sef al departamentului de control al calitatii, avand pe langa el si cativa membri ai familiei. Din pozitia de lider sindical, Ifrim nu a facut altceva decat sa saboteze activitatea AGROEXPORT, manipuland oamenii si indemnandu-i la tot felul de proteste spontane, la ordinul cuplului Botea-Popescu, chit ca respectivii fusesera exclusi din societate. Cum departamentul CTC pe care-l conducea sindicalistul a fost restructurat in 2004, prin externalizarea operatiunilor de control a calitatii, Ifrim si-a pierdut fotoliul de sef, ramanand totusi angajat al societatii. Numai ca omul nostru nu s-a multumit cu atat, vanzandu-se in continuare stapanilor sai, carora le executa ordinele orbeste.
Ne-au tarat degeaba prin procese
Parasind AGROEXPORT, Gheorghe Ifrim a fost angajat de Botea la firma pe care acesta a ajuns sa o conduca in mod cu totul neasteptat. Neasteptat, deoarece respectivul a chemat ZIUA in judecata pe motiv ca noi i-am fi deteriorat imaginea si ca nimeni nu-i mai da de lucru ca sef. Iata ca, din nefericire, i-a dat, aspect asupra caruia ne vom apleca cu mare atentie in viitorul apropiat. Fireste, Botea a pierdut procesul, iar recursul i-a fost respins. La fel cum s-a intamplat si in cazul lui Popescu, care ne-a chemat in instanta separat, unicul scop al celor doi fiind acela de a ne sicana, pentru a inceta seria dezvaluirilor la adresa lor. Lucru care, de la sine inteles, nu s-a petrecut.
Revenind, trebuie sa subliniem ca Ifrim si-a pastrat functia de lider sindical al AGROEXPORT, deocamdata, pana cand salariatii isi vor da seama ale cui interese le reprezinta si il vor da in suturi afara.
Greve si proteste care mai de care mai spontane
Gheorghe Ifrim, ca angajat al "penalului" Botea, cere mariri salariale de 25% si acordarea tichetelor de masa. Cum AGROEXPORT n-o duce bine deloc la sfarsit de an, aceste cereri nu pot fi satisfacute, fiindca s-ar incalca legea. Tichetele de masa pot fi acordate doar de societatile comerciale care nu au datorii la stat si inregistreaza profit. Si cum sa se inregistreze profit, de vreme ce conducerea sindicatului intretine in mod deliberat o situatie conflictuala in societate, perturband in mod grav si repetat activitatea comerciala?
Pe de alta parte, silozurile AGROEXPORT sunt pline, asteptandu-se afaceri bune pentru acest an. Dar cum interesul cuplului Botea-Popescu este acela de a pune pe butuci firma care i-a extirpat ca pe niste masele stricate, liderul sindical a fost intors cu cheia sa saboteze activitatea societatii prin greve si proteste care mai de care mai spontane.
Sa fim bine intelesi, n-avem nimic impotriva luptei sindicale cinstite. Dar atata vreme cat oamenii sunt manipulati de propriul lider ca sa nu munceasca, iar cerealele nu pot fi incarcate pe vase din cauza grevelor si protestelor, asta nu ni se mai pare cinstit. Ifrim, pe langa faptul ca - vezi Doamne - se bate pentru drepturi sindicale, cerand mariri salariale aberante de 25%, cand societatea are datorii la stat, mai vrea si introducerea contravalorii tichetelor de masa in salariu. Ceea ce este cat se poate de ilegal.
Concluzii
Fostii directori ai AGROEXPORT SA, Botea si Popescu, se folosesc de liderul Ifrim pentru a sabota activitatea societatii pe care au muls-o ani de-a randul. In acest fel incearca sa scape de acuzatiile ce li se aduc, dintre care doar delapidarea a circa 100.000 de tone de zahar ii poate trimite in spatele gratiilor pentru o buna perioada de timp. Sindicalistul Gheorghe Ifrim, pentru a-si incasa salariul oferit cu marinimie de Botea din fondurile firmei BARTER GROUP (pe care a ajuns in mod ciudat sa o conduca), ii manipuleaza pe sindicalistii de la AGROEXPORT in propriul interes. In situatia actuala, interventia liderului Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Costel Petre, este iminenta. Daca Ifrim isi bate joc de oamenii pe care-i reprezinta, macar superiorul lui ar trebui sa clarifice lucrurile, in interesul sindicalistilor si nu al grupului de interese Botea-Popescu-Ifrim &Co.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.