O echipa de experti a Fondului Monetar International va sosi la Bucuresti in jurul datei de 20 ianuarie, pentru o analiza a economiei romanesti realizata periodic in baza Articolului IV din statutul FMI. Vizita din aceasta luna a fost anuntata de min
O echipa de experti a Fondului Monetar International va sosi la Bucuresti in jurul datei de 20 ianuarie, pentru o analiza a economiei romanesti realizata periodic in baza Articolului IV din statutul FMI. Vizita din aceasta luna a fost anuntata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la sfarsitul anului trecut, data aproximativa a acesteia fiind comunicata ieri de surse din cadrul ministerului.
Chiar daca astfel de consultari periodice privind starea economiei au loc cu toate statele membre FMI, vizita la Bucuresti a reprezentantilor institutiei financiare internationale ar putea insemna totusi mai mult de atat. Este foarte posibil sa se incerce o eventuala "resuscitare" a acordului inghetat pe toata perioada anului trecut. Reamintim, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, echipa FMI, prezenta in Romania pentru negocieri pe marginea acordului de supraveghere preventiva, a anuntat ca aranjamentul este "deraiat" iar Romania risca sa intre in Uniunea Europeana drept o tara putin competitiva avand in vedere inflatia inca ridicata, deficitul mare de cont curent si salariile bugetarilor, majorate mult peste productivitatea economiei. Reprezentantii Fondului s-au aratat, insa, disponibili sa continue consultarile cu Executivul de la Bucuresti, insa numai in conditiile in care va fi schimbat sistemul de politici fiscale si monetare.
Actualul acord cu FMI ramane in vigoare pana in iulie 2006. Aranjamentul a fost incheiat in vara anului 2004. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.