"Trebuie sa avem in vedere ca Bulgaria si Romania fac parte din grupul celor 12 state (alaturi de cele 10 tari care au devenit membre la 1 mai 1004 - n.red.) din ultimul val de aderare. Prin urmare, ele nu intra in categoria tarilor a caror integrare
"Trebuie sa avem in vedere ca Bulgaria si Romania fac parte din grupul celor 12 state (alaturi de cele 10 tari care au devenit membre la 1 mai 1004 - n.red.) din ultimul val de aderare. Prin urmare, ele nu intra in categoria tarilor a caror integrare europeana este pusa in discutie. Dorim ca Bulgaria si Romania sa devina membre ale UE, ceea ce inseamna insa si ca aceste doua tari trebuie sa indeplineasca criteriile, prevazute in tratatele de aderare. Trebuie sa observam ca in ultimul raport de tara, Comisia Europeana a facut referiri critice la situatia in anumite domenii: combaterea coruptiei, criminalitatea organizata, securizarea frontierelor. Mai mult, comisarul pentru extindere, Oli Rehn, a cerut in noiembrie 2005 Guvernului bulgar sa actioneze ferm in vederea rezolvarii acestor probleme de maxima importanta. Vom vedea cum va arata raportul decisiv din aprilie. In baza acestui raport ne vom face cunoscute pozitiile."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.