Volumul "Dialectica secularizarii. Despre ratiune si religie", aparut la editura Biblioteca Apostrof din Cluj, prezinta in premiera publicului roman dialogul dintre filosoful Jurgen Habermas si cardinalul Ratzinger (actualul Papa Benedict al XIV lea)
Volumul "Dialectica secularizarii. Despre ratiune si religie", aparut la editura Biblioteca Apostrof din Cluj, prezinta in premiera publicului roman dialogul dintre filosoful Jurgen Habermas si cardinalul Ratzinger (actualul Papa Benedict al XIV lea), in traducerea Deliei Marga, cu o introducere de Andrei Marga. "O formula rationala, etica sau religioasa asupra lumii, asupra careia toti ar cadea de acord si care ar putea sustine apoi ansamblul, nu exista. Sau, cel putin in prezent nu se poate atinge. Acesta este si motivul pentru care asa-zisul ethos mondial ramane o abstractie", sustinea cardinalul Ratzinger in cursul dezbaterii din 19 ianuarie 2004 - dezbatere care a capatat rezonanta mondiala. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.