Un numar de 32 de familii dintr-un cartier al orasului prahovean Breaza risca sa ramana izolate din cauza unei alunecari de teren, iar conducta care alimenteaza cu gaze naturale cartierul Podul Vadului a fost decopertata, dupa ce o strada din localit
Un numar de 32 de familii dintr-un cartier al orasului prahovean Breaza risca sa ramana izolate din cauza unei alunecari de teren, iar conducta care alimenteaza cu gaze naturale cartierul Podul Vadului a fost decopertata, dupa ce o strada din localitate a fost afectata de acelasi fenomen. Una dintre strazile afectate de pamantul care a inceput sa se prabuseasca este strada Micsunelelor, din cartierul Podul Vadului. Conform primarului orasului Breaza, Gheorghe Maracineanu, o treime din aceasta strada a fost afectata de o alunecare de teren. Drumul este inca practicabil, dar cu restrictii de circulatie in ceea ce priveste tonajul autovehiculelor si viteza acestora, transmite corespondentul Mediafax. "Pentru a preveni incidente neplacute, am pus semne care restrictioneaza circulatia rutiera pe aceasta strada. Utilajele de mare tonaj nu au voie sa treaca prin zona, iar cei care vor sa circule cu autoturismele pe acolo au fost avertizati ca fac acest lucru pe propria raspundere, fiindca drumul s-ar putea oricand surpa", a declarat primarul orasului Breaza. Acesta a adaugat ca, din cauza alunecarilor de teren, tot pe strada Micsunelelor, conducta care alimenteaza cu gaze naturale cartierul Podul Vadului a fost decopertata, dar situatia a fost remediata in cursul zilei de ieri de catre reprezentantii Distrigaz. Tot in Breaza, strada Surdesti, dintr-un cartier de la marginea orasului, catre localitatea Albesti, a fost afectata de o alta alunecare de teren. Primarul orasului a declarat ca, in acea zona, terenul s-a surpat pana in apropierea drumului judetean 710, iar daca valul de pamant va ajunge pe carosabil, 32 de familii risca sa ramana izolate. Gheorghe Maracineanu a precizat ca reprezentantii administratiei locale, impreuna cu cei ai mai multor firme cauta solutii pentru stoparea alunecarilor de teren. "Ar fi nevoie de cinci miliarde de lei pentru reparatii, dar nu stim de unde vom face rost de acesti bani", a estimat primarul din Breaza. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.