Evocare Costache Olareanu
In ciclul "Rotonda 13", Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) va gazdui azi (28 septembrie), de la orele 14.00, evocarea lui Costache Olareanu (1929-2000), reprezentant al "Scolii de la Targoviste", la ci
Evocare Costache Olareanu
In ciclul "Rotonda 13", Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) va gazdui azi (28 septembrie), de la orele 14.00, evocarea lui Costache Olareanu (1929-2000), reprezentant al "Scolii de la Targoviste", la cinci ani de la disparitie. Evenimentul mai cuprinde o expozitie de fotografii, manuscrise, documente si obiecte din arhivele familiilor Costache Olareanu si Radu Petrescu. Organizatorii i-au invitat pe Miralena Olareanu, Adela Petrescu, Gheorghe Craciun, Paul Gherasim, Mircea Horia Simionescu si Tudor Topa. (L.D.)
De sapte ori "ACCUMM"
Concertul inaugural al celei de a saptea editii a Stagiunii muzicale "Iosif Sava" a Fundatiei ACCUMM va avea loc in aceasta seara (28 septembrie), de la orele 18.30, la Palatul Sutu din Capitala. Concret, este vorba despre un recital vocal-instrumental sustinut de interpreti din Japonia - pianista Satoko Okayama si tenorii Kazuaki Osawa, Yuki Shimoji - si Romania - pianistul Mihail Virtosu. Vor interpreta lucrari de Satie, Sibelius, Debussy, Scarlatti, Enescu, Danza, Puccini, Verdi, dar si piese ale compozitorilor japonezi Takayoshi Azuma, Shin Sato, Rentarou Taki, Kousaku Yamada, Hideo Kobayashi si Teiichi Okano. Intrarea este libera. (L.D.)
Peisagisti la Cotroceni
Luni 26 septembrie s-a deschis a patra editie a atelierului de creatie plastica "Peisagisti in gradina Palatului Cotroceni". Atelierul este dedicat exclusiv lucrarilor inspirate de peisajul din jurul sediului Presedintiei Romaniei si va avea ca finalitate o expozitie temporara gazduita de Muzeul Cotroceni in aceasta toamna. Cei opt participanti sunt pictori din tanara generatie - Silvia Cambir, Marilena Murariu, Simion Craciun, Gabriel Catrinescu, Adrian Marinescu, Cornel Dumitriu, Bogdan Vladuta si Vitalie Butescu, anunta Rompres. Atelierul se va inchide in ultima zi a lunii. (L.D.)
Telefonie si film
Incepand de azi, miercuri 28 septembrie, compania de telefonie mobila Orange lanseaza programul "Orange film in parteneriat cu cinematografele din Romania". In fiecare miercuri, clientii retelei pot obtine doua bilete de intrare platind unul singur, la orice ora, in oricare dintre cinematografele partenere din intreaga tara. E vorba despre 34 de cinematografe din 23 de orase. Se prevede si extinderea programului la noi sali. O utila forma de sprijinire a publicului de film de catre telefonia mobila. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.