Nici nu s-a scurs bine o luna de cand Lupescu si ciracii sai au fost adusi la federatie si Mircea Sandu a inceput deja sa-i ridiculizeze si sa-i faca de ras in public pentru a le determina renuntarea, asa cum era lesne de imaginat pentru orice om nor
Nici nu s-a scurs bine o luna de cand Lupescu si ciracii sai au fost adusi la federatie si Mircea Sandu a inceput deja sa-i ridiculizeze si sa-i faca de ras in public pentru a le determina renuntarea, asa cum era lesne de imaginat pentru orice om normal. Ratiunile sunt infiorator de simple si previzibile: dovedindu-le incapacitatea respectivilor papitoi el si-ar proba aproape intrinsec vocatia de lider unic si inamovibil al fotbalului nostru, care fara prezenta sa in postul pe care il detine de mai bine de 15 ani s-ar duce de rapa. Reteta e veche si deja banalizata. Alegi pe unii din cei mai mari gainari dintre contestatari, te faci ca il lasi sa te suplineasca putin, mai ales in conditiile in care acestia trebuie sa se descurce alaturi de niste sulfe batrane care au tot interesul sa-i saboteze, astia normal ca nu se descurca, deoarece poate ca pana nici Ion Tiriac n-ar fi in stare sa desluseasca dedesubturile unei benzinarii la numai cateva saptamani dupa preluare, desi pe acesta chiar il duce mintea, dupa care vii si le arati tuturor cat de mocofani sunt acesti tineri zvapaiati care te contestau si iti cereau demisia.
Chiar in ultimul interviu acordat in 2005 Sandu ii impungea inca delicat pe Lupescu, Prunea si Prodan, afirmand despre ultimii doi ca ar trebui sa invete sa si scrie in limbile straine pe care le cunosc, iar despre primul ca "se vede ca ar o experineta de zece zile in plus fata de ceilalti". Iar asta e numai un mizilic fata de ceea ce patesc acestia aproape zilnic pe culoarele "Casei fotbalului", unde sunt mai mereu tinta ironiilor de taverna ale mai vechilor megiesi ai Nasului de la federatie, de-alde Kassai, Piscanu, Mihalache ori alte astfel de dihanii, care cand ii vad simuleaza respectul, se dau putin la o parte cica pentru a le face loc si le fac reverente mitocanesti, ceva in genul "sa traiesti si sa ne conduci, sefu'", "toata stima, maestre Lupescu" sau chiar vin la ei in birou si - hatri foc! - le cer sfatul in privinta rezolvarii unor banalitati.
Lupescu cel putin poate fi oarecum mandru, pentru ca de cand a fost tucalarizat de Mircea Sandu are impresia ca a taiat putin in carne vie determinand alungarea lui Florin Halagian din functia de director tehnic al echipelor de copii si junior si inlocuirea acestuia cu Miodrag Belodedici. Macar de la acest episod lui Lupescu - caci el pare sa aiba ceva mai multa gloagorie dintre toti ceilalti - ar fi trebuit sa i se aprinda beculetul si sa-si dea seama de respectul pe care i-l poarta stapanul sau, care a fost de acord in principiu cu demiterea lui Hala, insa imediat dupa aceasta l-a numit in postul de consilier personal!? Nu trebuie sa fii geniu sau sa ai capacitati paranormale ca sa-ti inchipui ce i-o fi spus Sandu lui Halagian la momentul respectiv, ceva in genul "Lasa-l, nea Florine, sa-si faca si el damblaua cat mai poate, da-l in sange, ca mata oricum nu mai aveai ce sa faci pe acolo dupa scandalul pe care l-ai facut in toamna in Turcia, ca iti spun io ca te paste o suspendare de vreo doi ani de la UEFA. Mai bine te fac consilier, n-ai nici o atributiune, ca doar stii ca io nu ma sfatuiesc cu nimeni, doar atata sa ma reprezinti la parangheliile cu smardoii, cum ar fi aia de la Bistrita cu nea Jean, Mitica, Pinalti, Muresan, Chivorchian si care or mai veni pe acolo. Vino sa-ti fac instructajul".
Ultima mostra de desconsiderare a "lotului Lupescu" s-a consumat in noaptea de Revelion cand Piturca, Ioan Becali si selectionerul Bulgariei Hristo Stoicikov au pritocit, la bautura, disputarea unei partide amicale intre cele doua reprezentative la o data inexistenta in calendarul FIFA, asta fara ca Ionut Lupescu si Florin Prunea sa stie ceva, flacai care cat de cat ar avea si ei niste posturi acolo prin federatie, director general al FRF, respectiv sef la departamentul international. O sa fie rasul dracu' cu astia la federatie!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.