Dumitru Moraru (foto), antrenorul cu portarii de la echipa saudita Al Ittihad, condusa de Anghel Iordanescu, a fost demis de conducerea clubului dupa infrangerea suferita in sferturile de finala ale Cupei Coroanei Printului, in fata rivalilor de la A
Dumitru Moraru (foto), antrenorul cu portarii de la echipa saudita Al Ittihad, condusa de Anghel Iordanescu, a fost demis de conducerea clubului dupa infrangerea suferita in sferturile de finala ale Cupei Coroanei Printului, in fata rivalilor de la Al Ahly. Lui "Tete" i s-a reprosat gafa monumentala a portarului Mabrouk Zaid, titularul nationalei saudite, care a primit foarte usor golul egalizator, iar la loviturile de departajare nu a reusit sa pareze nici un sut. Moraru a ajuns la Al Ittihad odata cu Iordanescu, care ii mai are ca secunzi pe alti doi conationali, Grigore Sichitiu si Ilie Stan. Fostul portar al lui Dinamo este renumit pentru primele exorbitante primite pe vremea cand ocupa acelasi post la echipa nationala, condusa tot de Iordanescu, in ciuda faptului ca "tricolorii" au pierdut cateva meciuri importante din greseli de portari. Raman memorabile gafele lui Prunea la CM '94, in meciul cu Suedia, si a lui Stelea la Euro '96, ca sa le mentionam doar pe cele mai flagrante, insa la vremea respectiva Moraru se apara afirmand ca iesirile pe centrari se invata la copii si juniori, omitand sa explice de ce i se cuvine lui o prima de 60.000 de dolari pentru fiecare calificare reusita de "Generatia de aur". Din fericire pentru ei, arabii nu au avut nevoie de cinci ani, cat a stat "Tete" la Nationala, dandu-l afara dupa numai sase luni. Este adevarat, o contributie importanta la aceasta demitere a avut si Anghel Iordanescu, care a preferat sa se debaraseze de un vechi colaborator pentru a-si pastra scaunul. Acuzat de sefii lui Al Ittihad de pierderea unui meci in fata rivalilor de moarte, Puiu a invocat greseala de portar, iar sefii i-au cerut sa-l dea afara pe Moraru, care a fost inlocuit cu un algerian de la echipa a doua. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.