Guvernul si-ar putea asuma raspunderea, in prima jumatate a lunii februarie, pe o parte din legile reformei in sanatate, cateva proiecte de modificare a legilor justitiei, precum si pe legea de modificare a activitatii Consiliului National pentru Stu
Guvernul si-ar putea asuma raspunderea, in prima jumatate a lunii februarie, pe o parte din legile reformei in sanatate, cateva proiecte de modificare a legilor justitiei, precum si pe legea de modificare a activitatii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Potrivit unor surse din Executiv, guvernantii intentioneaza sa se prezinte in fata Parlamentului cu un pachet de legi care sa contina proiectele de acte normative vizand reforma in sanatate, mai putin Legea farmaciei, pe motiv ca documentul are multe prevederi controversate. Astfel, noua lege a farmaciei va fi introdusa in dezbaterea celor doua Camere, cel mai probabil in procedura de urgenta. In pachetul pe care Guvernul isi va asuma raspunderea vor fi incluse cateva proiecte de modificare a legilor justitiei, respectiv a legilor pe care actuala putere le-a mai modificat odata, in vara anului trecut, tot prin angajarea raspunderii, noteaza Mediafax.
In curs de redactare
Noile proiecte sunt in curs de redactare la Ministerului Justitiei, urmand ca apoi sa fie analizate si adoptate in sedinta de Guvern. Un alt proiect pentru care Executivul isi va asuma raspunderea ar putea fi cel legat de modificarea actualei legi a CNSAS. Proiectul de modificare a Legii "Ticu", intocmit de liberali, a fost depus la cele doua Camere si ar fi trebuit sa intre mai intai in dezbaterea Senatului, insa liderii PNL doresc introducerea proiectului in pachetul cu care Guvernul se va prezenta in fata parlamentarilor. In privinta reformei in sanatate, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in 8 decembrie, ca posibilitatea ca Executivul sa isi asume raspunderea asupra pachetului de legi privind sistemul de sanatate reprezinta inca o optiune deschisa, deoarece dezbaterile parlamentare asupra unui pachet voluminos de legi ar putea intarzia adoptarea documentului si ar modifica drastic continutul. Executivul isi propune ca, prin acest pachet de legi, sa amelioreze calitatea serviciilor medicale si sa separe clar atributiile functiilor de conducere fata de cele specifice functiilor profesionale, respectiv intre functia de director de spital si cea de medic. Decizia finala privind asumarea raspunderii ar putea fi luata la sedinta de Guvern de saptamana viitoare, atunci cand urmeaza sa fie discutate si adoptate atat legile sanatatii, cat si cele privind justitia. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.