Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu (foto dreapta), a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca sansele Romaniei de a organiza Mondialele de seniori din 2009 au crescut dupa ce Spania si-a retras dosarul. "Raportul reprezentantului IHF din decembrie, du
Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu (foto dreapta), a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca sansele Romaniei de a organiza Mondialele de seniori din 2009 au crescut dupa ce Spania si-a retras dosarul. "Raportul reprezentantului IHF din decembrie, dupa inspectarea salilor propuse de noi pentru gazduirea CM 2009, este favorabil. Am aflat ca Spania, principala noastra rivala la organizarea CM, si-a retras candidatura. De aceea, cred ca sansele noastre au crescut simtitor", a spus Gatu, adaugand ca este posibil sa contribuie la acordarea organizarii CM 2009 si faptul ca la finala mondiala feminina din Rusia, presedintele Traian Basescu a discutat cu seful forului international, egipteanul Hassan Moustafa. "Cei doi presedinti au stat de vorba si presupun ca discutia s-a referit si la organizarea CM in Romania. Pentru IHF, a contat foarte mult ca presedintele Romaniei a fost prezent la finala", a mai declarat fostul mare handbalist, precizand ca in cursa pentru organizarea CM 2009 se mai afla Grecia, Cehia, Croatia si Africa de Sud. "Noi n-am organizat niciodata o competitie majora. Cehia a fost gazda in 1964, Grecia a gazduit JO 2004, Croatia a tinut Mondialele feminine in 2003, iar continentul african cred ca ar trebui sa iasa din discutie, deoarece CM de seniori din 2004 au avut loc in Tunisia", a concluzionat presedintele FRH. Decizia de acordare a dreptului de organizare al CM 2009 se va lua in martie, prin votul celor 19 membri ai Comitetului Executiv al IHF. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.