Biblioteca Nationala Austriaca detine unul dintre cele patru afise originale realizate pentru filmul clasic "Metropolis" din 1927, in regia austriacului Fritz Lang. Afisul art-deco - cel mai scump din lume -, realizat de Heinz Schulz-Neudamm, a const
Biblioteca Nationala Austriaca detine unul dintre cele patru afise originale realizate pentru filmul clasic "Metropolis" din 1927, in regia austriacului Fritz Lang. Afisul art-deco - cel mai scump din lume -, realizat de Heinz Schulz-Neudamm, a constituit varful de atractie al unei expozitii organizate de Biblioteca Nationala Austriaca in colaborare cu Muzeul de Film din Berlin, informeaza Compress. Expozitia a fost prezentata, intre 1998 si 1999, la Berlin si Viena si, sub titlul "UFA Film Posters 1918-1983" la New York (la Muzeul de Arta Moderna, in 1998) si la Los Angeles (la Academy of Motion Pictures&Sciences, in 1999).
Un al doilea exemplar a fost achizitionat in noiembrie 2005 de un colectionar american contra sumei record de 690.000 de dolari, in cadrul unei licitatii organizate de Reel Poster Gallery din Londra. Celelalte doua originale se afla in posesia Muzeului de Arta Moderna din New York si intr-o alta colectie privata. Muzeul de Film din Berlin dispune doar de o reproducere. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.