Desi va juca in primavara europeana, dupa calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Rapid are sanse foarte mici de a-si pastra jucatorii cei mai importanti ai sezonului de toamna. Zgarcenia proverbiala a patronului George Copos (foto dreapta)
Desi va juca in primavara europeana, dupa calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Rapid are sanse foarte mici de a-si pastra jucatorii cei mai importanti ai sezonului de toamna. Zgarcenia proverbiala a patronului George Copos (foto dreapta) a facut ca giulestenii sa intre in aceasta iarna cu mai multi fotbalisti aflati la final de contract. Robert Ilyes, a carui intelegere cu Rapid expira luna viitoare, asteapta astazi sau maine un telefon de la Dan Petrescu, antrenorul Wislei Cracovia, pentru a sti daca isi va continua cariera in Polonia. Daca Wisla nu-i va accepta pretentiile (salariu anual de 200.000 de euro), Ilyes ar putea ajunge la CFR Cluj, unde este dorit de antrenorul-jucator Dorinel Munteanu, sau in spatiul ex-sovietic, fiind bine cotat in Rusia si Ucraina. De asemenea, Marius Maldarasanu, al carui contract se termina la vara, este decis sa plece din Giulesti. "As fi vrut sa joc in primavara europeana si sa castig Cupa Romaniei, dar am o varsta la care trebuie sa ma gandesc mai mult la familie decat la performante", a spus Maldarasanu, care a precizat ca are deja o oferta din Rusia, de la o echipa care-i ofera 300.000 de euro pe sezon. "Sunt multumit si de contractul de la Rapid si sunt convins ca acesta ar putea creste. Dar atunci cand o sa joc slab, o sa vina Copos sa se ia de mine!", a adaugat Maldarasanu. Internationalul Vali Badoi este si el in ultimele sase luni de contract, fiind dorit chiar de eterna rivala a giulestenilor, Steaua. Badoi, platit de Rapid cu 30.000 de euro pe sezon (cel mai mic salariu din Giulesti!), se mai afla in vizorul lui CFR Cluj, care i-ar oferi 100.000 de euro pe sezon (la un contract de trei ani), dar ar putea alege si el un club din strainatate, cel mai probabil din Rusia, Ucraina sau China. Badoi nu respinge nici o posibila prelungire a contractului, insa Rapid ii ofera o intelegere pe inca trei ani cu un salariu de 45.000 de euro pe sezon si o prima de 100.000 de euro la semnarea actelor. Un alt jucator folosit des de antrenorul Razvan Lucescu si aflat la final de contract este Nicolae Constantin. Revenit pe postul de atacant, Constantin este aproape de un transfer in Ucraina, cel mai probabil la Metalurg Donetk, insa in cazul sau conducerea de sub Grant nu pare dispusa la negocieri pentru prelungirea contractului. Aceeasi pozitie o are clubul giulestean si fata de portarul Emilian Dolha, insa diferenta este ca in acest caz fotbalistul este cel care nu doreste semnarea unui nou contract. Dolha este dorit de Dan Petrescu la Wisla, dar si de Dinamo. Gruparea din "Groapa" il vrea pe Dolha chiar din aceasta iarna, varianta in care Rapid a anuntat ca doreste 200.000 de dolari pentru transfer. "Deocamdata, nu stiu nimic de vreun transfer al meu, asa ca ma voi prezenta la reunirea lui Rapid II", a declarat Dolha ieri.
R. Lucescu si "Vama" s-au saturat!
Situatia de la Rapid tinde sa scape de sub control dupa ce Copos a intrat in conflict atat cu presedintele executiv Dinu Gheorghe, cat si cu antrenorul Razvan Lucescu. Copos l-a acuzat pe Dinu "Vama" de faptul ca mai multi jucatori importanti au ajuns la final de contract fara "a fi semnati" (adica se semneze noi contracte) si l-a propus ironic pe presedintele executiv ca moneda de schimb pentru aducerea lui Viorel Moldovan de la "Poli" Timisoara. "Sa plece Dinu la Timisoara, ca este un presedinte capabil, si sa vina Moldovan", a spus Copos. In ceea ce-l priveste pe Razvan Lucescu, acesta s-a aratat nemultumit de faptul ca primele pentru calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA au fost stabilite de Copos, desi cei doi aveau o intelegere conform careia antrenorul era cel care stabilea sumele. Mai multi jucatori, plus antrenorul secund Marian Rada, s-au vazut cu primele reduse drastic sau chiar anulate de Copos (desi se lauda cu investitii majore la Rapid, vicepremierul "uita" mereu sa precizeze ca bugetul clubului este acoperit aproape in totalitate de sume provenite din sponsorizari si din drepturile de televizare). "O sa vorbesc cu el si sper sa-si respecte cuvantul", a spus R. Lucescu. "Banii pentru jucatori sunt, oricum, din profit, nu de la el, asa ca nu are de ce sa nu-i dea jucatorilor", a mai adaugat antrenorul. Surse apropiate familiei Lucescu spun ca este posibil chiar ca Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu sa renunte la Rapid, mai ales ca si-au luat o revansa morala in fata lui Copos prin calificarea in primavara europeana dupa ce patronul l-a demis, pentru o zi, pe antrenor dupa etapa a 2-a a Diviziei A.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.