Viitoarea premiera a Teatrului National va fi o piesa originala: "Bursa neagra" semnata de d-l Isaia Racaciuni, un scriitor moldovean stabilit de mult in Bucuresti.
"Bursa neagra" este o comedie a carei actiune se petrece intr'o cunoscuta cafen
Viitoarea premiera a Teatrului National va fi o piesa originala: "Bursa neagra" semnata de d-l Isaia Racaciuni, un scriitor moldovean stabilit de mult in Bucuresti.
"Bursa neagra" este o comedie a carei actiune se petrece intr'o cunoscuta cafenea bucuresteana, iar eroii sunt desprinsi din viata zbuciumata a declasatilor si a speculantilor de bursa.
In aceasta atmosfera de compromis moral si de lupta acerba, autorul a plasat o actiune de spirit si de adevar uman, impletind comedia de caracter cu situatii hilare. Personagiul principal al comediei - d-rul Berechet, este un tip reprezentativ al omului cinstit, pe care meschinaria mediului inconjurator il obliga sa traiasca in asa fel incat el se desfigureaza sufleteste. Piesa va fi pusa in scena de d-l George Mihail Zamfirescu, intr'un cadru pitoresc girat de talentul d-lui Th. Kiriacoff, iar in rolurile principale vor fi distribuite talente de prima marime: d-nele Elena Barnutiu, Marioara Davidoglu, Eliza Nicolau, Eugenia Protopopescu, Elena Petrachescu, Dida Petrescu si d-nii Gica Popovici, C. Sava, D. Hagiac, Paul Varduca, Ion Cadeschi, Moruzan etc.
Data fiind originalitatea piesei prin cadrul si personagiile reale, succesul spectacolului poate fi scontat de pe acum.
Vom reveni cu o cronica dupa vizionare.
ZIUA, 5 ianuarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.