Traficul rutier pe Valea Oltului ar putea fi reluat astazi, pe un singur fir, dupa ce va fi montat un parapet din prefabricate de beton pe axul drumului si dupa ce vor fi instalate semafoare electrice. Pentru traficul feroviar, surse din cadrul Minis
Traficul rutier pe Valea Oltului ar putea fi reluat astazi, pe un singur fir, dupa ce va fi montat un parapet din prefabricate de beton pe axul drumului si dupa ce vor fi instalate semafoare electrice. Pentru traficul feroviar, surse din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiei si Turismului (MTCT) apreciaza ca redeschiderea circulatiei feroviare va mai dura o vreme. In cursul zilei de ieri, pirotehnistii au mai efectuat o puscare cu dinamita a stancilor instabile de pe versantul muntelui, dupa numeroasele tentative din zilele precedente, soldate doar in foarte mica masura cu reusite. Utilajele si angajatii de la drumuri transporta non-stop pamantul si bolovanii care cad necontenit pe DN 7. Tot ieri au inceput lucrarile de taiere a vegetatiei de pe versant, atat in incercarea de a diminua volumul viitoarelor alunecari de material lemnos asupra soselei, cat si pentru a slabi rezistenta stancilor si a solului la efectul puscarilor cu dinamita. Pe de alta parte, potrivit unui comunicat al politiei, deplasarea pedestra a localnicilor a fost complet restrictionata, la fata locului fiind deplasate efective sporite de politisti si jandarmi cu misiunea de a-i intoarce din drum pe cei care inca mai ignora pericolul deplasarii in zona.
Circulatia rutiera si feroviara a fost blocata in dupa-amiaza de 28 decembrie, pe Valea Oltului, dupa ce o mare cantitate de stanci s-a prabusit pe sosea si pe calea ferata. Incidentul s-a produs in localitatea Caineni. Pana la deblocarea Vaii Oltului legatura intre Ardeal si Oltenia pe sosea se poate face doar pe ruta ocolitoare DN 1 Sibiu-Brasov. Conducatorii auto pot alege si DN 66 de pe Valea Jiului, insa si aceasta zona este amenintata de alunecari, un versant prabusindu-se si aici pe 30 decembrie. Circulatia feroviara este intrerupta intre statiile Caineni-Turnu Rosu. Pana la reluarea circulatiei, traficul feroviar de la Sibiu la Bucuresti se deruleaza pe ruta Sibiu-Podu Olt-Fagaras-Brasov-Bucuresti, iar de la Ramnicu Valcea la Bucuresti, trenurile vor circula pe ruta Ramnicu Valcea-Craiova-Bucuresti. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.