Un sarpe albinos cu doua capete a fost achizitionat la licitatie de pe eBay pentru impresionanta suma de 150.000 de dolari de catre un acvariu american. Reptila a apartinut vreme de sase ani The World Aquarium, din St Louis, Statele Unite, iar direct
Un sarpe albinos cu doua capete a fost achizitionat la licitatie de pe eBay pentru impresionanta suma de 150.000 de dolari de catre un acvariu american. Reptila a apartinut vreme de sase ani The World Aquarium, din St Louis, Statele Unite, iar directorul acestei institutii, Leonard Sonnenschein, spune ca suma care s-a platit pentru "We" (numele sarpelui) nu este deloc surprinzatoare avand in vedere cat de rare sunt aceste exemplare. Fostul proprietar, The World Aquarium, platise pentru sarpe 15.000 de dolari desi specialistii de aici stiu ca reptilele cu asemenea malformatii nu traiesc in general mai mult de cateva luni. "Este unul dintre cei mai uimitori serpi pe care i-am vazut vreodata. Oricine il priveste pentru prima data este socat. Sansa lui a fost sa aiba capetele conectate la acelasi stomac", precizeaza Sonnenschein. "We" masoara 1,2 metri lungime si este intr-o stare de sanatate excelenta, specialistii apreciind ca va trai cel putin inca 10-15 ani. In 2004, "We" a fost furat de catre un angajat al acvariului care intentiona sa-l vanda, stiind care este valoarea acestuia.
Sarpele a fost gasit insa in urma unei ample actiuni de cautare declansate de catre autoritati. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.