Printul William, fiul cel mare al Printului Charles si al Printesei Diana, isi incepe, duminica, stagiul militar de un an, la academia Sandhurst. In varsta de 23 de ani, printul William urmeaza astfel o lunga traditie de familie, devenind ofiterul ca
Printul William, fiul cel mare al Printului Charles si al Printesei Diana, isi incepe, duminica, stagiul militar de un an, la academia Sandhurst. In varsta de 23 de ani, printul William urmeaza astfel o lunga traditie de familie, devenind ofiterul cadet William Wales. William, care a devenit in iunie 2005 primul absolvent universitar cu licenta din familia regala, urmeaza exemplul fratelui sau mai tanar, Harry, 21 de ani, care se afla la Sandhurst din primavara lui 2005. Ambii printi vor primi la finalizarea academiei militare gradul de sublocotenent. Gratie diplomei universitare pe care o are, William va fi avansat rapid la gradul de capitan. Scoala de ofiteri Sandhurst, echivalentul academiilor West Point din Statele Unite sau Saint-Cyr din Franta, este cunoscuta pentru duritatea cursurilor sale si pentru disciplina "de fier". Manevre intensive, antrenamente fizice pana la epuizare, cursuri de toate genurile si sarcini dificile formeaza rutina zilnica a cadetilor, rutina care tine din zori si pana noaptea tarziu. Circa 10% dintre cadeti abandoneaza stagiul militar inainte de trecerea perioadei de 44 de saptamani, majoritatea ca urmare a unor rani. Alegerea lui William de a face armata este clasica pentru un viitor monarh. Regele Marii Britanii are si functia de comandant sef al fortelor armate britanice. Inaintea sa, printul Charles a preferat Royal Air Force si Royal Navy. Si printul Philip, bunicul lui William, a facut un stagiu militar in cadrul Royal Navy. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.