Peste 250 de spitale au acumulat datorii in valoare totala de 78 de milioane de lei (780 de miliarde de lei vechi), care trebuie platite de conducerile unitatilor sanitare intrucat sunt cheltuieli nejustificate, a declarat ieri, pentru Mediafax, Vasi
Peste 250 de spitale au acumulat datorii in valoare totala de 78 de milioane de lei (780 de miliarde de lei vechi), care trebuie platite de conducerile unitatilor sanitare intrucat sunt cheltuieli nejustificate, a declarat ieri, pentru Mediafax, Vasile Cepoi, directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Potrivit acestuia, din totalul celor 513 spitale aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, 255 au acumulat datorii, restul nu. Astfel, din cele 255 de spitale cu datorii, 93 de unitati sanitare nu vor primi nici un ban, pentru ca nu au realizat indicatorii prevazuti in contractul cu casa de asigurari de sanatate. Alte 162 de spitale cu datorii au primit numai o parte din bani, adica sume la nivelul serviciilor facturate. "In aceste conditii, vorbim despre 255 de spitale ale caror datorii se ridica la valoarea de 78 de milioane de lei (780 de miliarde de lei vechi), in prezent nefiind legala plata acestora de catre stat" , a mai spus directorul CNAS. Cepoi afirma ca nu stie cum ar putea directorii sa plateasca datoriile mentionate, creantele reprezentand bani pentru plata medicamentelor si a materialelor sanitare.La nivel national, exista 152 de spitale fara nici o datorie si 106 unitati sanitare care au avut datorii, dar si le-au acoperit prin serviciile realizate peste contract. "Asta inseamna ca 258 de unitati sanitare nu au datorii", a adaugat Vasile Cepoi. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.