Sa-i luam pe rand: Silviu Brucan, al mai scarbos si veninos editorialist al "Scanteii" din anii fatidici ai "luptei de clasa", scos pe linie moarta de puseurile nationaliste ale lui Ceausescu; Teodor Brates, lingaul inenarabil al Televiziunii romane
Sa-i luam pe rand: Silviu Brucan, al mai scarbos si veninos editorialist al "Scanteii" din anii fatidici ai "luptei de clasa", scos pe linie moarta de puseurile nationaliste ale lui Ceausescu; Teodor Brates, lingaul inenarabil al Televiziunii romane antedecembriste, metamorfozat brusc in zvonerul cu spume al zilei de 22; Petre Roman, fiul NKVD-istului Valter Roman, cel venit in tara pe tancurile sovietice, Petrica Puloveristul, care sugera apoi unui mare cotidian francez, intr-un interviu, ca, de saraca ce era, familia lui a trait mai mult din... vanat (!!!); Gelu Voican Voiculescu, navetistul intre Guenon si clitoris si marunt tutar, in anii '60, al grupului oniric condus de Dumitru Tepeneag; Sergiu Nicolaescu, acest Kitschcock al cinematografiei romanesti, care ne-a otravit tineretile cu filmele lui de propaganda ceausista; Virgil Magureanu, informator dovedit al Securitatii si conspirator din cutite si pahare intr-un exil de lux la Focsani; generalul Militaru, agent KGB-ist de frunte, atins deja de aripa paranoiei vindicative; generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, acesti Lolek si Bolek ai perioadei postdecembriste; si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Ion Iliescu-Emanatul, pe care Ceuasescu l-a marginalizat intr-un asemenea hal, incat tot timpul nea Nelu a avut masina la scara.
Acestia sunt principalii paraziti si profitori ai revoltei populare incepute la Timisoara pe 17 decembrie 1989. Si cand te gandesti ca pentru ca ei sa se instaleze la putere au murit in acele zile sute de tineri curati...
P.S. - Felicitari din inima regizorului si realizatorului Cornel Mihalache, istoricului Alex Mihai Stoenescu, moderatoarei Rodica Culcer si mai ales minunatilor adolescenti care au participat la dezbaterea comemorativa de la TVR si care, in fine, i-au aratat in adevarata lor lumina pe toti ciumetii enumerati mai sus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.