Anul 2006 reprezinta pentru PSD o noua faza de evolutie, in care va trebui sa prezinte romanilor solutii credibile pentru revenirea la guvernare, nu doar o radicalizare a mesajelor politice, a declarat ieri presedintele executiv al formatiunii, Adria
Anul 2006 reprezinta pentru PSD o noua faza de evolutie, in care va trebui sa prezinte romanilor solutii credibile pentru revenirea la guvernare, nu doar o radicalizare a mesajelor politice, a declarat ieri presedintele executiv al formatiunii, Adrian Nastase, pentru Rompres. "Dupa Congresul din aprilie 2005, PSD a trecut intr-o noua faza. Imi aduc aminte de 2001, momentul fuziunii dintre PSD si PSDR, si iata ca dupa patru ani a aparut nevoia unei noi etape pe care incercam sa o definim in contextul in care partidul este in opozitie", a afirmat Adrian Nastase. In opinia liderului social-democrat, PSD are in prezent "cea mai mare densitate de lideri pe metru patrat dintre toate partidele", aspect benefic, dar care creeaza, in acelasi timp, si unele dificultati. "Cred ca in perioada care urmeaza PSD trebuie sa dovedeasca ca este nu doar o alternativa la actuala guvernare, ci o alternativa credibila, de aceea solutiile cu care vom veni vor fi foarte importante, nu doar critica in sine, nu doar radicalizarea mesajelor politice", a spus Nastase. Pe de alta parte, Adrian Nastase considera ca fiind foarte importanta realizarea unei extensii a mesajului social-democrat catre stanga. "Ne-am concentrat foarte mult, in ultima vreme, pe un mesaj de centru-stanga, oarecum exclusiv, si acest lucru se va putea face prin asocierea in mai mare masura a unor sindicate, a unor formule chiar de tip neguvernamental sau a unor personalitati cu un pronuntat caracter de stanga. Intr-o tara care saraceste, cu un electorat care se radicalizeaza, mesajul nostru cred ca va trebui sa fie mai atent orientat spre zona de stanga, la stanga zonei traditionale pe care noi am marcat-o", a subliniat presedintele executiv al PSD.
Necesitatea unor "lideri corespunzatori"
Adrian Nastase a pledat, in acest context, pentru un mesaj al socialismului modern in sensul european, care va trebui asociat mesajului PSD din ultima perioada, alaturi de "liderii corespunzatori care sa se adauge echipei de comunicare". Cu prilejul Consiliului National al PSD, care va avea loc in luna februarie, Adrian Nastase a estimat ca vor avea loc discutii axate pe strategia partidului. In acelasi timp, el a apreciat ca asteptarile celor care considera ca vor fi reglari de conturi intre persoane sau diverse divergente legate de reevaluari, de structuri, de pozitii sau de ierarhii nu vor reprezenta prioritati ale Consiliului National. "Cred, din acest punct de vedere, ca o reafirmare a unitatii partidului, a unei unitati bazate pe modernitate, pe viziune legata de nevoia de a ne prezenta ca o forta credibila pentru viitorul ciclu politic va domina dezbaterile noastre", a mentionat Nastase. El a apreciat ca anul 2006 va fi un an in care se va accentua procesul de descentralizare politica, insa acest proces va fi asociat cu un mesaj puternic unitar, care trebuie sustinut de toti social-democratii. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.