"Poli" Timisoara nu-i va transfera pe dinamovistii Cosmin Moti, Mihaita Plesan, Vlad Munteanu si Ionel Danciulescu, "pachet" evaluat la 4 milioane de dolari de conducerea clubului din "Groapa". Initial, "Poli" l-a dorit pe Plesan, la insistentele ant
"Poli" Timisoara nu-i va transfera pe dinamovistii Cosmin Moti, Mihaita Plesan, Vlad Munteanu si Ionel Danciulescu, "pachet" evaluat la 4 milioane de dolari de conducerea clubului din "Groapa". Initial, "Poli" l-a dorit pe Plesan, la insistentele antrenorului Gica Hagi ("Regele" l-ar fi vrut pe ex-craiovean si la Galatasaray), apoi si-a mutat interesul spre Danciulescu (pentru inlocuirea lui V. Moldovan). Dinamo a cerut cate 1,5 milioane de dolari pentru fiecare dintre acestia sau o suma totala de 4 milioane de dolari pentru un "pachet" completat de Moti si Vl. Munteanu. Tranzactia este insa ca si cazuta dupa ce boss-ul lui "Poli", Marian Iancu, a declarat ca nu are nevoie de "bisericute" la echipa. In plus, Iancu si-a dat seama ca "jucatorii au un alt pret, mult prea mare, pentru Timisoara" si intentioneaza, mai degraba, sa incerce variante din strainatate. "Nu exista in Romania un jucator care sa valoreze un milion de dolari. I-as fi luat pe cei patru de la Dinamo si in aceste conditii, daca Hagi ar fi vrut acest lucru. Nu se pune problema de pret, ci doar ca jucatorii care vin la Timisoara sa aiba valoare. Pot da 5, 10 sau 20 de milioane de dolari pe un jucator, dar numai daca acesta merita un asemenea pret", a mai spus Iancu. Acesta va avea o discutie cu Hagi in aceste zile, urmand ca "Regele" sa-i prezinte o lista a fotbalistilor pe care ii vrea la Timisoara. Deocamdata, "Poli" i-a legitimat pe Silviu Izvoreanu (Otelul Galati) si pe Adrian Ilie (Politehnica Iasi), fiind in negocieri avansate si cu Alin Stoica (jucator liber de contract). "Poli" mai vrea doi jucatori de la Rapid (dintre Rada, Burdujan si Badoi) in schimbul lui V. Moldovan si incearca repatrierea lui Razvan Cocis, international pe care Serif Tiraspol cere 3 milioane de dolari. "Poli" ar putea renunta si la pista Mazilu, dupa ce Vasile Siman, patronul Sportului, a cerut 1,5 milioane de dolari. "Avem probleme cu transferurile. Chiar daca am da banii ceruti, ne este greu sa-i convingem pe fotbalisti sa vina la Timisoara. Doar daca vom avea rezultate am putea aduce jucatori importanti", a mai spus Marian Iancu.
Moldovan depinde de Rapid
Patronul alb-violetilor s-a referit si la situatia lui Viorel Moldovan, pe care l-a acuzat de comportament nesportiv. "Ca si alti jucatori reveniti din strainatate, Moldovan are bani si ifose. El are un contract cu noi pe care trebuie sa-l respecte. Suntem insa de acord sa-l lasam la Rapid, dar giulestenii trebuie, in acest caz, sa accepte ceea ce cerem noi in schimbul lui Moldovan", a spus Iancu. "Daca Moldovan vrea insa sa renunte la cariera doar pentru ca nu mai vrea sa joace la Timisoara, atunci este treaba lui", a adaugat Iancu. "Am inaintat Rapidului mai multe variante pentru perfectarea transferului lui Moldovan. Rapid trebuie sa inteleaga ca nu putem sa renuntam usor la un jucator valoros. Nu putem sa-i intarim pe giulesteni, iar noi sa slabim", a completat Ion Craciunescu, directorul general al lui "Poli" Timisoara. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.