Vasilica Cristocea este cel mai scump transfer al Stelei in ultimul an. Gigi Becali, finantatorul campioanei, a platit 250.000 de dolari pentru serviciile mijlocasului de la Farul Constanta, in conditiile in care jucatorul se afla in ultimele sase lu
Vasilica Cristocea este cel mai scump transfer al Stelei in ultimul an. Gigi Becali, finantatorul campioanei, a platit 250.000 de dolari pentru serviciile mijlocasului de la Farul Constanta, in conditiile in care jucatorul se afla in ultimele sase luni de contract cu gruparea de la malul marii. Afacerea s-a parafat chiar in noaptea de Anul Nou, atunci cand Gigi Becali si patronul constantenilor, Gheorghe Bosanceanu, s-au inteles pentru transferul lui Cristocea, fara sa se stabileasca deocamdata durata contractului dintre jucator si noul club. Boss-ul din Ghencea a declarat ca aducerea lui Cristocea este un pariu personal, pe care il va castiga. La randul sau, mijlocasul si-a manifestat satisfactia ca va juca pentru echipa ce o sustine din copilarie. Mutarea era prevazuta inca de la inceputurile lui decembrie, atunci cand jucatorul a refuzat sa-si prelungeasca contractul cu Farul, scadent in vara. Atunci, Cristocea a fost suspendat de club si a fost nevoit sa se antreneze singur. Dinamo si-a manifestat si ea interesul pentru jucator (Ioan Andone fiind un admirator declarat al constanteanului), insa schimbarile de la nivelul bancii tehnice si oferta consistenta a campioanei au scos "cainii rosii" din cursa. In alta ordine de idei, aducerea lui Cristocea este un nou transfer marca Gigi Becali. Asumandu-si personal, ca si in cazurile lui Cristea, Lovin sau Baciu, succesul unei achizitii, finantatorul Stelei a ignorat orice opinie a antrenorului, in cazul de fata Cosmin Olaroiu, care nu a fost implicat sub nici o forma in transfer. Pe de alta parte, dupa perioada Oleg Protasov, Steaua a aratat, cel putin din punct de vedere al taliei jucatorilor, ca o echipa europeana, iar venirea lui Cristocea, reabilitarea lui Cristea - primul lucru cerut lui Olaroiu de Gigi Becali - precum si posibila achizitie a lui Gigel Coman, risca sa aduca din nou campioana la stadiul unei echipe in care primeaza jucatorii tehnici, dar scunzi. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.