Cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-suk, aflat in centrul unui scandal dupa ce s-a descoperit ca studiile sale in domeniul clonarii sunt false, a obligat-o pe una dintre membrele echipei lui sa doneze ovule pentru activitatile de cercetare, transmite
Cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-suk, aflat in centrul unui scandal dupa ce s-a descoperit ca studiile sale in domeniul clonarii sunt false, a obligat-o pe una dintre membrele echipei lui sa doneze ovule pentru activitatile de cercetare, transmite Mediafax. Hwang a recunoscut deja ca a acceptat donatii de ovule de la femeile care lucrau in cadrul echipei sale, incalcand astfel etica profesionala, insa a declarat mereu ca respectivele donatii au fost facute voluntar. Potrivit postului de televiziune sud-coreean MBC, cercetatoarea Park Eul-soon a fost fortata sa doneze ovule dupa ce a varsat un recipient care continea ovule in martie 2003.
Canalul de televiziune sustine ca femeia a facut cunoscut un mesaj electronic pe care i l-a trimis unui coleg si in care isi exprima regretul ca nu a rezistat cererii lui Hwang. Lui Park i-au fost facute injectii cu hormoni pentru a se stimula ovulatia si a fost operata sub anestezie generala. Anterior, acelasi post TV a dezvaluit ca alte doua cercetatoare din echipa lui Hwang au donat ovule, fara sa spuna insa daca ele au fost obligate sa faca acest lucru. Saptamana trecuta, o comisie oficiala de ancheta a stabilit ca cercetarile efectuate de profesorul Hwang Woo-suk si prezentate drept o "premiera mondiala" in extragerea de celule susa din embrionii umani obtinuti prin clonare sunt false. Revista americana Science, care a publicat un articol pe aceasta tema semnat de Hwang si alte 24 de persoane, a decis sa retracteze materialul, dupa ce s-a aflat ca profesorul a manipulat fotografiile si datele a doua linii de celule pentru a crea impresia ca el si echipa lui au reusit sa extraga 11 linii de celule susa. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.