Feluri de mancare tipice din Chile ar putea primi o recunoastere internationala daca o carte de bucate care a fost incununata de succes ar castiga premiul "Gourmand World Cookbook", considerat un Oscar in domeniul artei culinare - relateaza o agentie
Feluri de mancare tipice din Chile ar putea primi o recunoastere internationala daca o carte de bucate care a fost incununata de succes ar castiga premiul "Gourmand World Cookbook", considerat un Oscar in domeniul artei culinare - relateaza o agentie spaniola de presa citata de Rompres. Cartea de bucate "La Olla Deleitosa Cocinas Mestizas de Chile" a scriitoarei Sonia Montecinos a fost distinsa cu premiul pentru "Cea mai buna carte de istorie culinara din America Latina 2005", dupa cum au informat reprezentanti ai editurii chiliene Catalonia. Cartea, care a fost premiata de Gourmand World Cookbook, a fost selectionata pentru a concura pentru titlul de "Cea mai buna carte din lume" in materie de gastronomie, Gourmand World Cookbook va anunta premiul la 21 mai.
Francezul Edouard Cointreau a creat in 1995 acest premiu, care se acorda anual, in diferite orase ale lumii. "Gourmand World Cookbook Awards" sunt considerate de experti drept premii Oscar pentru cartile de bucate si vinuri si includ 32 de categorii pentru bucatarie si 15 pentru bauturi. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.