Fostul consilier guvernamental, Virgil Teodorescu, trimis in judecata in dosarul "Omu" pentru trafic de influenta, a fost achitat de judecatorii Tribunalului Bucuresti. Acestia au stabilit ca acuzatiile aduse la adresa ex-consilierului personal al lu
Fostul consilier guvernamental, Virgil Teodorescu, trimis in judecata in dosarul "Omu" pentru trafic de influenta, a fost achitat de judecatorii Tribunalului Bucuresti. Acestia au stabilit ca acuzatiile aduse la adresa ex-consilierului personal al lui Serban Mihailescu, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Nastase, sunt nefondate. Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti va fi contestata insa de procurorii Departamentului National Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti.
Fostul consilier Virgil Teodorescu a fost judecat pentru trafic de influenta in forma continuata, anchetatorii acuzandu-l ca, in aprilie 2001, i-ar fi pretins doua milioane de dolari omului de afaceri Octavian Ionescu. El ar fi lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu atributii de conducere si control din cadrul Ministerului Finantelor Publice si din administratia locala a judetului Prahova si ca l-ar putea ajuta pe Ionescu sa obtina o garantie guvernamentala pentru un imprumut de peste 58 de milioane de dolari. Octavian Ionescu l-a denuntat pe Virgil Teodorescu, dupa ce ar fi platit aproximativ 100.000 de dolari fara ca proiectul sa se deruleze in sensul promisiunilor oficiale. In cursul urmaririi penale, procurorii au identificat bunuri imobile si alte valori apartinand lui Teodorescu care depaseau cu cateva miliarde de lei posibilitatile acestuia de a le procura pe cai legale, fiind declansata astfel si procedura de control al averii.
Sustinut de "Micky Spaga"
In acelasi dosar, magistratii l-au audiat, in calitate de martor, si pe Serban Mihailescu, cunoscut sub numele de "Micky Spaga", care a sustinut nevinovatia consilierului sau personal. "Nu am cunostinta si nu am auzit ca Virgil Teodorescu sa fi pretins bani sau alte foloase pentru a-si exercita influenta in realizarea acestei investitii. Am aflat despre toate acestea dupa declansarea anchetei. Exclud posibilitatea ca Virgil Teodorescu sa fi savarsit asemenea fapte pentru ca totul se derula in mod public, prin acte normativ", a declarat in fata instantei Serban Mihailescu. "Micky Spaga" a mai precizat ca nu cunoaste imprejurarile in care se intalneau partile din acest proiect, dar a sustinut ca aceste intrevederi se desfasurau la Prahova. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.