Tarifele pentru asigurarea auto obligatorie a masinilor au crescut cu pana la 40%. Promotiile societatilor de asigurare, care ofera reduceri, mai dureaza pana la mijlocul lunii. Cei care nu incheie polite risca amenzi de pana la 5.000 de lei noi.

Tarifele pentru asigurarea auto obligatorie a masinilor au crescut cu pana la 40%. Promotiile societatilor de asigurare, care ofera reduceri, mai dureaza pana la mijlocul lunii. Cei care nu incheie polite risca amenzi de pana la 5.000 de lei noi.

Societatile de asigurari incearca sa atraga cat mai multi clienti, posesori, de masini, care trebuie sa incheie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), prin oferte de inceput de an. Premii in bani, electronice, electrocasnice, telefoane, bonuri de carburant, dar si reduceri de preturi sunt numai cateva dintre atractiile pentru cei care platesc polita de asigurare pentru intreg anul 2006, in luna ianuarie.
Cei care incheie RCA-ul pana la mijlocul lunii in curs pot profita de reduceri sau concursuri, dar achita polite la preturile vizibil majorate fata de anii anteriori. Liberalizarea pietei asigurarilor de raspundere civila auto a dus la cresteri simtitoare ale RCA, mai mari cu 20% pentru acest an si pana la 40% pentru 2007. Toate tarifele pentru RCA pentru 2006 si pentru 2007 sunt afisate pe site-urile societatilor de asigurare. Incepand cu acest an, tarifele politelor de asigurare de raspundere civila auto obligatorie sunt stabilite de societatile de asigurari.
AMENZI. Mai mult decat atat, de la 1 aprilie 2006, posesorii de autoturisme care vor fi prinsi la implinirea a 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, precum si cei ai autovehiculelor a caror asigurare sau inspectie tehnica a expirat inainte de aceasta data, vor plati cu suspendarea inmatricularii pentru vehiculele care nu au incheiat asigurarea RCA sau nu au efectuat ITP.
De asemenea, conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata, conform unei ordonante aprobate de Guvern in sedinta din 21 decembrie 2005, constituie contraventie si va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 5.000 RON.
MONITORIZARE. Societatile de asigurari autorizate sa subscrie polite RCA vor fi obligate sa furnizeze date Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Registrului Auto Roman (RAR). Datele care vor fi furnizate de catre asiguratorii RCA vor fi puse la dispozitia Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in sistem informatizat, pentru compararea cu evidenta vehiculelor inmatriculate aflate in circulatie. In raportul de tara pe anul 2005, pentru Romania sunt semnalate unele probleme legate de gradul scazut de asigurare RCA respectiv 75% in loc de 90% potrivit standardelor europene.

PRETURI RCA 2006 PENTRU PERSOANE FIZICE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.