In ultima zi a anului 2005, autoritatile portugheze au reusit sa anihileze o banda de hoti romani care actiona pe teritoriul a trei state: Portugalia, Spania si Franta.
Sapte romani, cu varste cuprinse intre 22 si 30 de ani, au fost capturati
In ultima zi a anului 2005, autoritatile portugheze au reusit sa anihileze o banda de hoti romani care actiona pe teritoriul a trei state: Portugalia, Spania si Franta.
Sapte romani, cu varste cuprinse intre 22 si 30 de ani, au fost capturati de Politia portugheza in cadrul operatiunii denumite ""Revelion"". Mai intai a fost capturat unul si apoi ""au cazut"" si ceilalti sase. Banda lor este considerata extrem de periculoasa, avand la activ peste 30 de spargeri in trei luni. HOTI SI CRIMINALI. Cel mai grav lucru este insa faptul ca hotii au omorat si doua persoane in timpul jafurilor. Directorul national adjunct al Directiei Politiei Judiciare din Lisabona, Carlos Farinha, a declarat intr-o conferinta de presa ca persoanele ucise de grupul de romani, agenti de paza, au fost omorate la un interval de trei luni. Prima victima a fost ucisa in Águas de Moura (Palmela), a doua in Arruda dos Vinho. O data cu capturarea bandei celor sapte romani, Politia portugheza a confiscat si cateva arme, numere de masina false, dar si cateva masini ce s-au dovedit a fi furate din Spania si Franta. Cei sapte hoti operau in special noaptea, furand din magazine si din depozite ale unor reprezentante auto, unde patrundeau prin efractie. Erau inarmati si periculosi. Daca detectau prezenta vreunui paznic, hotii deschideau focul. Intr-unul dintre atacuri, ce a avut loc in Águas de Moura (Palmela), doi paznici s-au baricadat intr-o toaleta, teoretic hotii putand opera linistiti. Numai ca acestia, practic, si-au descarcat pustile, omorandu-l pe unul dintre paznici si ranindu-l grav pe celalalt. A doua crima a fost comisa in Arruda dos Vinho, asupra paznicului unui stand de automobile, care a fost pur si simplu omorat in bataie. VINDEAU IN ROMANIA. Hotii preferau sa fure piese auto, parfumuri, electrocasnice si tigari. Ei au dat spargeri in Lisabona, Sintra, Alcacer do Sal, Aguas de Moura, Torres Vedra, Leiria, Aveiro, Alenquer, Arruda dos Vinhos, Figueira da Foz si in Pombal. Investigatiile organelor judiciare din Portugalia au fost mult ingreunate, atat din cauza ariei largi de operare a bandei, cat si pentru ca bunurile furate nu erau scoase la vanzare pe piata portugheza. Autoritatile portugheze au stabilit ca romanii se intorceau ""acasa"" dupa fiecare atac, marfa furata fiind valorificata in Romania. Interesant ar fi de aflat cum treceau prin vama toate aceste bunuri si ce au facut autoritatile romane pentru a-i prinde. Amanuntele operatiunii ""Revelion"" sunt publicate in majoritatea ziarelor portugheze de ieri, insa autoritatile romane si Biroul Interpol Romania nu au putut oferi nici o informatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.