Peste 100 de bucuresteni au suferit arsuri pe fata si pe maini sau leziuni oculare, in zilele de 31 decembrie 2005 si 1 ianuarie 2006, din cauza petardelor. Numai la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti au ajuns peste 30 de persoane cu leziuni oculare,

Peste 100 de bucuresteni au suferit arsuri pe fata si pe maini sau leziuni oculare, in zilele de 31 decembrie 2005 si 1 ianuarie 2006, din cauza petardelor. Numai la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti au ajuns peste 30 de persoane cu leziuni oculare, patru dintre acestea ramanand definitiv fara vedere la unul dintre ochi.
Monica Pop, directorul acestei unitati, este de parere ca folosirea petardelor ar trebui intezisa, avand in vedere ca de la an la an exista o tendinta de crestere a numarului ''accidentatilor'' de petarde. Si la Spitalul de Urgenta Floreasca au fost aduse peste 10 persoane cu arsuri provocate de petarde. Totodata, peste 10 bucuresteni au ajuns la aceasta unitate spitaliceasca in stare grava din cauza consumului excesiv de alcool. La Spitalul Clinic Universitar de Urgenta, in noaptea de Revelion, a fost adus un bucurestean dupa ce o petarda i-a explodat in mana.
La Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'', in cele doua zile, au fost internati 12 copii cu arsuri provocate tot de petarde. Un copil de numai trei ani a suferit o arsura grava la mana, dupa ce a ridicat de pe strada o petarda aruncata de o alta persoana. Tot aici, a fost adus in stare grava un copil oparit cu apa, din cauza neglijentei parintilor.

La ambulanta - 1.500 de solicitari in 48 de ore

La serviciul de ambulanta al Capitalei s-au inregistrat de la anul nou si pana in prezent, peste 1.500 de solicitari, numar apreciat de catre medici destul de mare. Cele mai frecvente probleme au fost febra, colicile abdominale, persoane cazute in strada, come, o cadere de la inaltime, iar in cursul zilei de 2 ianuarie, Serviciul de ambulanta al Capitalei a fost solicitat pentru o interventie la trei intoxicati cu monoxid de carbon.
La Spitalul de arsi din Capitala, in noaptea de 31 spre 1 ianuarie s-au inregistrat 15-20 de cazuri, care nu au fost insa ca urmare a exploziei petardelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.