Autoritatile din Suedia au hotarat sa-i acorde lui Gregorian Bivolaru rezidenta si azil in Suedia pe considerente politice, sustin surse MISA.
Decizia a fost comunicata avocatilor suedezi ai lui Bivolaru chiar la 1 ianuarie 2006, si nu poate
Autoritatile din Suedia au hotarat sa-i acorde lui Gregorian Bivolaru rezidenta si azil in Suedia pe considerente politice, sustin surse MISA.
Decizia a fost comunicata avocatilor suedezi ai lui Bivolaru chiar la 1 ianuarie 2006, si nu poate fi atacata de autoritatile de la Bucuresti. In cererea sa de azil, Gregorian Bivolaru a invocat faptul ca in Romania, inca din 1989, a fost persecutat, iar drepturile sale au fost ingradite din motive politice. Liderul spiritual al MISA crede si acum ca viata sa este in pericol, motiv pentru care a cerut protectie autoritatilor suedeze. Apropiatii lui Bivolaru spun ca inca din perioada in care se afla in arestul Politiei a primit amenintari cu moartea, lucru care il face acum extrem de precaut. In urma cu o luna, Suedia a respins cererea de extradare transmisa de Ministerul roman de Justitie pe numele lui Bivolaru, anchetat in Romania pentru perversiuni sexuale cu o minora, trafic de persoane si tentativa de a trece granita fraudulos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.