Agentia internationala de evaluare financiara Moodya€™s Investors Service a plasat sub observatie, cu perspective negative, ratingul ""A1"" acordat bancii austriece Erste pentru imprumuturile negarantate si cel care evalueaza puterea financ
Agentia internationala de evaluare financiara Moodya€™s Investors Service a plasat sub observatie, cu perspective negative, ratingul ""A1"" acordat bancii austriece Erste pentru imprumuturile negarantate si cel care evalueaza puterea financiara a institutiei. Acesta este situat in prezent la ""B minus"".

MOTIVE. Potrivit agentiei, actiunea a fost generata de preluarea a 61,9% din actiunile Bancii Comerciale Romane pentru 3,75 miliarde de euro. Tranzactia urmeaza sa fie definitivata in al doilea trimestru al acestui an. Analistii Moodya€™s sustin ca achizitia BCR va duce la modificarea semnificativa a structurii castigurilor bancii conduse de Andreas Treichel (foto) Si a capitalului pe care banca il va investi, in urma schimbarii pietelor pe care este prezenta institutia. Moodya€™s a aratat ca Romania este cotata in prezent cu calificativul ""Ba2"" pentru imprumuturile in valuta. Agentia informeaza ca, desi perspectiva este pozitiva pentru evolutia ratingului, riscurile sunt mai ridicate decat cele din statele in care Erste a mai investit.
De asemenea, calificativele ""A2/P-1"" alocate pentru datoriile pe termen lung, respectiv scurt ale subsidiarelor Erste din Cehia, Slovacia si Ungaria au fost plasate sub observatie. Ratingurile celor trei banci care evalueaza propria sustinere financiara au fost reafirmate. Moodya€™s a aratat ca va analiza si modul in care capitalul Erste va fi gestionat si daca nivelul si calitatea acestuia vor putea fi mentinute la nivelul actual al ratingurilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.