Aniversarea, in acest an, a unui sfert de mileniu de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) este un prilej unic de reintalnire cu creatia sa si prin intermediul Radio Romania Muzical (RRM). Emisiuni de estetica dedicate geniului salzb
Aniversarea, in acest an, a unui sfert de mileniu de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) este un prilej unic de reintalnire cu creatia sa si prin intermediul Radio Romania Muzical (RRM). Emisiuni de estetica dedicate geniului salzburghez, transmisiuni directe si prin satelit din cele mai mari sali de concerte ale lumii, vor incerca, pe parcursul intregului an, sa contureze un portret complet al aceluia despre care Joseph Haydn spunea ca "are marea stiinta a compozitiei".
Anul international Mozart va debuta la RRM in 27 ianuarie, ziua sa de nastere. Emisiuni, concerte transmise in direct - de la Salzburg, Lugano, Viena, Beijing, Ramallah, preluate de la membrii Uniunii Europene de Radio -, precum si transmisiunea directa a concertului sustinut de Corul si Orchestra Nationala Radio, de la ora 19,00 din Studioul Mihail Jora al Societatii Romane de Radiodifuziune, se vor succeda de la ora 7,30 pana dupa miezul noptii. De asemenea, postul de radio amintit va prelua integral, in transmisiune directa, si proiectul Uniunii Europene de Radio din 29 ianuarie - concerte eveniment sustinute in orasele de care s-a legat destinul lui Mozart: Salzburg, Roma, Bratislava, Versailles, Schwetzingen, Londra, Augsburg, Praga, Viena. In aceeasi zi vor fi transmise si inregistrarile oferite de Uniunea Europeana de Radio sub genericul "Mozart in interpretari exceptionale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.