Avocatul Petru Blanita, decanul Baroului Vaslui, a fost retinut miercuri seara pentru 24 de ore in urma unui flagrant realizat de procurorii anticoruptie, ne-a informat Livia Saplacan, purtator de cuvant al Departamentului National Anticoruptie din c
Avocatul Petru Blanita, decanul Baroului Vaslui, a fost retinut miercuri seara pentru 24 de ore in urma unui flagrant realizat de procurorii anticoruptie, ne-a informat Livia Saplacan, purtator de cuvant al Departamentului National Anticoruptie din cadrul Parchetului instantei supreme. Potrivit acesteia, avocatul este acuzat de trafic de influenta dupa ce a pretins 10.000 de euro, din care a primit 5.000, de la rudele unor inculpati arestati pe care i-a lasat sa creada ca ar putea interveni in favoarea lor pe langa magistrati din Tribunalul si Parchetul Vaslui.
Retinerea decanului s-a facut in cursul noptii de miercuri spre joi, in urma audierii acestuia la sediul central al DNA, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva de 29 de zile.
Flagrantul a fost organizat, in urma denuntului formulat de doi vasluieni, potrivit carora avocatul le-ar fi pretins 10.000 de euro in vederea eliberarii a doua persoane cercetate pentru trafic de persoane.
Cu toate acestea, in ciuda faptului ca banii marcati au fost gasiti in biroul decanului, acesta si aparatorul sau, avocatul Vasile Apostol, considera ca totul este o inscenare.
Petru Blanita pretinde ca s-a inteles cu cei doi cetateni sa-i plateasca un onorariu de 10.000 de euro, impartit in doua transe, cea de a doua jumatate fiind o prima de succes daca reusea punerea in libertate a unor persoane arestate.
Clientii ar fi platit 2.000 de euro, urmand ca a doua transa, de 3.000 de euro, sa fie platita ulterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.