Cine dintre noi si-i poate imagina altfel decat pe scena sau in turnee?! Cine crede ca sub masca personajelor interpretate se cuibaresc sentimente proprii noua, tuturor, chiar daca suntem tentati sa-i pastram in arhiva intangibila a eroilor?!
Cine dintre noi si-i poate imagina altfel decat pe scena sau in turnee?! Cine crede ca sub masca personajelor interpretate se cuibaresc sentimente proprii noua, tuturor, chiar daca suntem tentati sa-i pastram in arhiva intangibila a eroilor?!
Si totusi, imaginatia noastra, a celor care-i apludam la scena deschisa, chemandu-i minute in sir la rampa, pare inconsistenta, precara, condamnabila, atunci cand aflam ca ei, actorii, care descind cand nu te astepti in casele noastre, care intra in viata noastra imbogatind-o, sunt, mai presus de toate, oameni obisnuiti.
Care tanjesc dupa liniste si pace, care muncesc pe rupte, isi adora familia, au parte de griji, de bucurii si spera, ca noi toti, ca la anu' va fi mai bine.
Alexandru Arsinel: "Am petrecut Craciunul la Sinaia, impreuna cu sotia, si tot la Sinaia vom intampina Anul Nou, cu cativa prieteni de suflet, dupa care vom reveni acasa si ne vom pune pe treaba. In data de 2 ianuarie avem deja un spectacol - comedia muzicala "Parfum de Mitica". Vor urma alte spectacole din repertoriu, iar dupa cateva saptamani vom relansa premiera "Bufonii regelui", cu Nae Lazarescu si Vasile Murariu.
Altfel, sunt conectat direct la ceea ce inseamna reabilitarea Salii Savoy: revenirea acasa, in Calea Victoriei nr. 33.
Asteptam redeschiderea Gradinii de vara, sperand astfel sa inlocuim rana dureroasa lasata, acum 16 ani, in urma demolarii Gradinii Boemia.
Teatrul nu se face cu odihna. Au trecut mai bine de 40 de ani de cand am purces la acest drum, si nu se poate da inapoi.
Ambitia de a lasa ceva in urma e foarte mare. Cam atat, si sanatate!".
Florin Zamfirescu: "Voi petrece Revelionul acasa, in familie. Cred ca e cea mai buna forma de trecere de la un an la altul, pentru ca si asa ne intalnim rar. Nu vreau sa fie un mesaj trist, pentru ca am avut totusi un an bun, cu dificultati si reusite, cu premiere de teatru si de film.
Am vrea ca anul ce vine sa fie, vorba lui Octavian Cotescu, macar ca anul care a trecut, fiindca nu se stie niciodata ce-ti rezerva anul viitor".
Catalina Mustata: "Poate ca acesta este si succesul cuplului, de a fi impreuna (macar) de sarbatori. Ce asteptam sau ce dorim in anul ce vine?
Poate ar fi bine sa fim mai toleranti unul cu celalalt, sa dam mai degraba raul pe ras, pentru ca, uneori, nici nu ni se ofera alta sansa.
Asa ca sa ne pastram simtul umorului!". Despre distinctia primita, recent, de catre cei doi actori din partea UNITER - "Cuplul anului "- cuplu in viata si pe scena -, Catalina spune: "Nu ne-am asteptat la o astfel de distinctie. Ea reprezinta pentru noi felul in care ne priveste lumea din afara, si asta ne copleseste".
Dan Puric: "Nu ma treceti la vedete, fiindca nu ma consider asa ceva. Cum astept eu Anul Nou?! Subscriu la versurile lui Bacovia: <>".
Radu Gheorghe: "Pentru mine, Anul Nou inseamna intotdeauna speranta unui nou inceput, in sensul bun al cuvantului.
Trecerea dintre ani este asemenea unei porti deschise ce-mi da sansa de a continua planurile si proiectele nerealizate; este un fel de pasire cu dreptul, o promisiune intru implinire, semn ca ma simt inca tanar spiritual, cu toate ca in prima luna a anului, pe 16 ianuarie, voi implini 55 de ani.
Profit de aceasta ocazie pentru a va ura voua, tuturor, Redactiei, si celor dragi cotidianului <>, un an fericit si sa va mearga bine! Va astept la spectacolele stagiunii Teatrului National <> - Bucuresti: <> si <>, in care joc ".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.