Compania CFR Calatori estimeaza un numar total de 91 milioane de calatori in 2005, in scadere cu circa 10 la suta fata de estimarea initiala, din cauza grevei lucratorilor de la caile ferate, inundatiilor si timpului nefavorabil. CFR Calatori a sufer
Compania CFR Calatori estimeaza un numar total de 91 milioane de calatori in 2005, in scadere cu circa 10 la suta fata de estimarea initiala, din cauza grevei lucratorilor de la caile ferate, inundatiilor si timpului nefavorabil. CFR Calatori a suferit pe perioada celor 20 de zile de greva, pierderi zilnice de 10 miliarde lei vechi, inundatiile provocand de asemenea pierderi importante cailor ferate.
CFR Infrastructura a suferit cele mai mari pagube, de circa 2.500 miliarde lei vechi, in urma inundatiilor de la jumatatea lunii iulie, iar CFR Marfa a inregistrat pierderi din venituri nerealizate in valoare de aproximativ 80 miliarde lei vechi. Initial, CFR Calatori estima un numar total de 99 milioane de calatori pentru anul in curs. Cat pentru pentru 2006, societatea prevede o crestere cu circa 5 la suta a numarului de calatori prin imbunatatirea conditiilor de confort, crearea ofertelor tarifare de sezon pentru turisti, precum si reducerea pierderilor prin intensificarea actiunilor de control in trenuri, concomitent cu campania cu rol educativ impotriva calatoriei frauduloase. Potrivit datelor financiare, pentru primele noua luni ale anului in curs, CFR Calatori a inregistrat venituri in valoare de 1,1 milioane RON, din care 57 la suta sunt venituri realizate de societate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.