Capitalul social subscris la firmele cu participare straina s-a majorat in primele 11 luni ale anului cu peste 43% fata de perioada similara a anului trecut, pana la putin peste doua miliarde de euro, reiese din datele Oficiului National al Registrul
Capitalul social subscris la firmele cu participare straina s-a majorat in primele 11 luni ale anului cu peste 43% fata de perioada similara a anului trecut, pana la putin peste doua miliarde de euro, reiese din datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). In perioada corespunzatoare a anului trecut, firmele straine au subscris la capitalul social aproximativ 1,4 miliarde de euro. La nivelul lunii noiembrie s-a inregistrat insa o reducere la jumatate a valorii capitalului social subscris la firmele cu participare straina, pana la circa 68 milioane de euro. Potrivit ONRC, cea mai mare parte a capitalul social subscris in luna noiembrie a anului 2005, circa 114 de milioane de euro, a fost rezultatul majorarilor de capital, in timp ce investitiile realizate in firme noi au fost de aproximativ 4,7 milioane de euro. Cea mai mare subscriere de capital in luna analizata a fost realizata de HVB Bank, cu investitor majoritar din Olanda, cu un capitalul de peste 16,7 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.